Про усі зміни в країні, які відбуватимуться у перший місяць весни 2021 року дізнавайтеся з матеріалів Факти, які публікуються на сайті.

З початком весни українців знову чекає адаптивний карантин під закликом до щеплень від Ковід-19.З першого березня 2021 року у деяких пенсіонерів відбуватиметься індексацією пенсійних виплат. А ось пасажирам Укрзалізниці березень приготував не радісну звістку - підвищення цін на проїзні квитки. Якщо вас цікавить іпотека, то про неї теж можна дізнатися з сайту.

Переходьте на ресурс, та дізнавайтесь усі новини першими.

Зони локдауну

З кінця лютого, а точніше з 24 числа по 30 квітня, у країні діє адаптивний карантин. Україна поділена на різнокольорові карантинні зони. Зелена не дісталася нікому.

Вакцина від хвороби

Нарешті дочекалися і з двадцять четвертого лютого по всій країні вже почалася вакцинація, препаратом Covishield виробленим компанією AstraZeneca. Зараз йде перший етап вакцинації, прищеплюються:

  • медики, що працюють з хворими на Covid-19,
  • співробітники і пацієнти установ для літніх людей,
  • військовослужбовці зони проведення ООС.

II, III і IV етапи – вакцинація людей з груп ризику:

    Источник:https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20210226-zminy-z-1-bereznya-zapys-na-vaktsynatsiyu-pidvyshhennya-pensij-ta-ipoteka-pid-7/
      за професійною ознакою,
      за станом здоров'я,
      за віком.

Як зареєструватись на вакцинацію?

Буде і п'ятий етап вакцинації людей у віці від 18 до 59 років. Записатися на щеплення будь-яким із способів, з першого березня:

  • в додатку і на порталі Дія;
  • через національний контакт-центр МОЗ.