Незважаючи на величезну конкуренцію електричних, газових або дров'яних грилів, саме вугільний гриль користується незмінною популярністю. Літній сезон - ідеальний час, щоб провести час зі своїми коханими в чудовій атмосфері, смачно та ароматно покуштувавши прямо з гриля. Давайте подивимось, як вибрати вугільний гриль, який використовуватимуть під час багатьох зустрічей з друзями та родиною.

Яку решітку вибрати для садового гриля?

При покупці на сайті https://picnicmarket.com.ua/grills/vugilni-grili/ перш за все, зверніть увагу на тип використовуваної решітки. У більш дешевих моделях мангалів виробники найчастіше використовують нержавіючу решітку. Вона міцна і не вимагає спеціальних технічних процедур. Однак варто пам’ятати, що не слід використовувати гострі щітки, що дряпають, які можуть пошкодити захисний шар.

З іншого боку, мангал, обладнаний чавунною решіткою, швидко нагрівається, довго зберігає тепло і добре цого проводить. Як результат, смажене м’ясо та риба матимуть підрум’янений верхній шар і будуть соковиті всередині. З іншого боку, перевага порцелянової решітки полягає в тому, що їжа не прилипає до її поверхні. Однак будьте обережні, щоб не вдарити об елемент, наприклад, об камінь, який може зруйнувати антипригарне покриття. Більшість вугільних мангалів недорогі, тому ці пристрої можна регулярно замінювати кожні кілька сезонів.

Туристичний гриль

Якщо ви не хочете витратити на гриль більше, доведеться піти на компроміс. Однак це не означає, що вам залишається лише вибрати низькоякісні грилі.

Якщо ви хочете обладнання, яке буде справді довговічним, варто шукати чавунний гриль. Він досить важкий, але надзвичайно міцний. Також можна чистити чавун, не боячись пошкодити захисні покриття. Решітка повинна мати можливість регулювати тягу повітря, щоб можна було поступово регулювати температуру. Це важливо, оскільки чавунні решітки тривалий час підтримують високу температуру, яка тривалий час буде знижуватися. Якщо не відрегулювати, страви можуть згоріти. Чавунний гриль з прямокутною поверхнею для смаження може коштувати трохи дорожче.

Дорожчі грилі

Пристрої вищого цінового діапазону дозволяють насолоджуватися, перш за все, більшою решіткою, а отже - великою зручністю користування пристроєм. Ви отримаєте чавунний гриль з подвійною решіткою, на якому швидко приготуєте страву для всієї родини чи групи друзів. Грилі цієї категорії виробники часто вирішують обладнати низкою зручностей. Залежно від ваших уподобань, можна вибрати, наприклад, решітку з полицями, зі стійкою основою, оснащену колесами, або решітку на штативі, яку також слід встановити над вогнищем.

Можна знайти, наприклад, гриль з термометром, який дозволить точно контролювати температуру, а отже, спосіб і темп приготування страв. Часто використовуваним рішенням є також колеса, вбудовані в основу решітки, що полегшує пересування.

Якісний гриль для вугілля повинен бути обладнаний зольницею, що полегшує підтримку обладнання в чистоті, а також можливість регулювання положення колосникової решітки, що дозволить краще регулювати температуру до ваших потреб. Деякі виробники також додають до набору автоматичну електричну повітродувку, яка прискорить процес запалення полум’я та допоможе рівномірно розподілити тепло. Однак багато людей вірять, що саме в ручному розпалюванні вугілля, лежить суттєва частина принади всього сезону шашликів.