Людина без спеціальної підготовки, може подумати, що сьогодні на Земній кулі лютує справжнісінький Апокаліпсис. Актуальні новини світу рясніють повідомленнями про різного роду катаклізми, хворобах, пригодах та інших явно негативних соціальних явищах. Так, невже, все дійсно настільки погано. Або ж, в нашому світі є щось хороше.

Насправді той обсяг негативу, який регулярно надходить з інтернету, екрану телевізора та зі шпальт друкованих видань, істотно перебільшений. Навіщо це робиться? Відповідь банальна: негативом і подіями набагато легше привернути увагу. Ні, ніхто не говорить, що на планеті сьогодні все благополучно. Природно, є і події, і теракти, і технологічні аварії, і природні катаклізми. Але, вони відбувалися і в інші часи, ось тільки висвітлювалися не так активно.

З одного боку – це добре. Тим не менш, інформаційна підтримка відіграє важливу роль в житті сучасної людини. Але, в тому випадку, якщо відомості отримані з достовірних джерел.

Розібратися з подіями

Чому в світі стало більше пригод? Тому що сьогодні питання їх освітлення вирішується гранично просто. Значна кількість гаджетів з розширеним функціоналом дозволяє кожному спостерігачу відобразити аварію або смерч, виверження вулкана або наслідки теракту. Ось і виходить, що присутній великий обсяг неконтрольованої інформації, яка паралельно супроводжується суб'єктивними оцінками того, що відбувається. За підсумком: не настільки яскрава відбулася подія, як її освітили.

Та й потім, варто врахувати, що події в позитивному ключі висвітлюються не так активно. Знову ж таки, мова йде про банальне залучення уваги.

Як бути

В ідеалі, грамотно фільтрувати інформацію. Спробувати не пропускати події через себе, тому як при такому ставленні і ідо депресії недалеко. Плюс: варто орієнтуватися на відомості кількох інформаційних джерел. В ідеалі, якщо освітлення події не супроводжується особистою думкою режисера або журналіста.

Краще, якщо емоції відсутні повністю. Тільки фактична розповідь про подію допомагає людині скласти особисту думку про події, що виключає значний обсяг негативу і вчить міркувати логічно.