Всі характеристики і можливості Mazda cx 5

Короткий огляд

П’ятимісний кросовер середнього розміру від одного з найбільш недооцінених основних брендів автомобільного світу – Mazda. CX-5 – їх популярність серед конкурентів, таких як Volkswagen Tiguan і Peugeot 3008 серед (БАГАТЬОХ) інших. І це надзвичайно важливий автомобіль для бренду – CX-5 складає більше чверті всіх нових Mazda, проданих у Великобританії. На сьогодні тільки в Європі продано понад три мільйонів.

Він побудований на тій же базовій платформі, що і Mazda cx 5 першого покоління, який вийшов у 2012 році. Колісна база така ж, але вона на 10 мм довшим, на 35 мм нижче і виглядає набагато гостріше завдяки більш вузьким головним і заднім фарам, довшим. Капот і більш широка решітка радіатора. Без сумніву, це гарна машина. Все Мазди в наші дні – наприклад, трійка – бажана річ.

Це CX-5 другого покоління, який був випущений у 2017 році й досить часто оновлюється новими технологіями і доробленими двигунами. В оновленні 2021 року з’явилася нова інформаційно-розважальна система у вигляді широкоформатного екрана 10,25, який, – зрозумійте, – що керує не дотиками, поштовхами та рухами пальця, а поворотним контролером в стилі iDrive, опущеним важелем перемикання передач.

В цьому році Mazda також додала в модельний ряд ще один двигун, в результаті чого їх всього чотири. До двох 2,2-літровим турбодизелем двигунів і 2,0-літровому бензиновому двигуну nat-asp приєднався флагманський 2,5-літровий бензиновий двигун потужністю майже 200 к.с. Новий двигун доступний тільки в топової комплектації GT Sport, тому він доріг і, ймовірно, залишиться нішевим варіантом. Він також повнопривідний і тільки автоматичний, але передній привід і механічна коробка передач доступні в інших моделях цього модельного ряду. Не існує повністю електричної, яка підключається або навіть помірно гібридної версії.

Який вирок?

Гарний невеликий позашляховик, який непогано їздить. Варто задуматися, якщо ви працюєте на ринку.

Не так багато основних виробників автомобілів, які не роблять погані машини. Mazda була однією з небагатьох протягом декількох років – її нинішній діапазон добре їздить і добре виглядає, і, хоча у нього є свої проблеми, CX-5 не є винятком. Новий 2,5-літровий двигун гарний, але не варто турбуватися, оскільки він пов’язує вас з дорогою специфікацією GT Sport, повним приводом і автоматичною коробкою передач. Базова комплектація SE-L або Sport середнього класу підійде вам, а більш дешеві, більш економічні, менш потужні бензинові і дизельні двигуни будуть більш ніж придатними для більшості.