Для стрункого та підтягнутого тіла важливими є фізична активність та правильне збалансоване харчування. Проте у більшості людей для цього не вистачає мотивації та бажання піднятися з дивану. Дослідження показують, що навіть найзавзятіші спортсмени інколи втрачають бажання займатися спортом далі. Це цілком нормальне явище, адже інколи проблематично встати з ліжка та виконати хатні справи, не то що піти у спортивний зал.

Проте існують декілька простих та ефективних засобів, які допоможуть повернути захоплення та бажання рухатися далі й активно займатися собою.

Як повернутися до спорту?

Не бійтеся повернутися на старт

Багато людей, після затяжного перериву, бояться починати спочатку, тому відкладають все у довгий ящик. Проте, не варто боятися, адже після декількох тренувань ви побачите, що не так далеко опинилися позаду. Звичайно, ви не досягнете колишньої форми відразу, але на це піде менше зусиль.

Тут важливим фактором є правильне збалансоване харчування, яке пришвидшить ваш шлях. На сайті Файні рецепти ви зможете знайти різноманітні корисні та легкі страви, які не вимагають багато часу для приготування. Смачно, корисно та швидко - лише виберіть страви, які водночас смакують вам найбільше, та є корисними.

Особистий рушій

У кожної людини повинні бути стимули для досягнення будь-якої справи. Такий рушій повинен бути й у спорті. Регулярне та правильне виконання вправ сприятиме кращому ефекту та досягненням. Проте, якщо у вас ще досі немає стимулу, варто ретельно подумати до чого ви прагнете. Можливо, це бажання одягнути якісь джинси або плаття…

Урізноманітнюйте спорт

Більшість спортсменів не рекомендують зациклюватися на якомусь певному виді спорту. Намагайтеся варіювати з певними вправами та поєднувати кардіо з фізичним навантаженням. Кожна пора року дозволяє змінювати фізичну активність. Наприклад, літо – час для їзди на велосипеді або ж зайнятися пляжним волейболом.

Поєднання зусиль та відпочинку

Якщо ви намагаєтеся схуднути, варто докладати більше зусиль. Головне правило ефективності – поступово збільшувати навантаження. Якщо ви робитимете постійно одноманітні та легкі вправи, то ви можете швидко втратити інтерес до спорту. Детальніше про вправи для схуднення читайте у статті Вправи для схуднення. Там ви знайдете декілька ефективних вправ, які залучають до роботи відразу декілька груп м’язів.

А як ви повертаєтеся до спорту