До Дня міста – 23 серпня – Київстар включив додатко56 базових станцій, що покращить якість мобільного інтернету 4G у самому місті та у передмісті Харкова: Циркуни, Руська Лозова, Хорошеве, Люботин, Буди, Тернова, Високий, Пісочин, Покотилівка, Безлюдівка, Стара Покровка, Солоницівка, Мерефа, Дергачі, Мала Данилівка, Черкаська Лозова, Васищеве, Безруки, Подвірки.

Загалом мережею 4G від Київстарпокрито 849 населених пунктів Харківської області, а доступ до 4G отримало вже 84,5% населення регіону.

Нагадаємо, що Київстар встановив в Україні понад 17 тисяч базових станцій, на яких уже активована технологія LTE (4G). Відтак 88,7% населення України може користуватися доступом до послуг 4G у мережі оператора. Компанія продовжує будівництво мереж нового покоління, щоб до 2022 року доступ до 4G був у 90% населення.
Нові мобільні технології дають абонентам більше можливостей для бізнесу, освіти, дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг тощо. Щоб скористатися послугою, достатньо смартфона, який підтримує технологію LTE/4G, та відповідної SIM-карти (USIM), яку можна отримати безоплатно в магазинах оператора.

Мобільні оператори України прискорили розвиток 4G у невеликих і важкодоступних доступних населених пунктах завдяки перерозподілу радіочастот діапазону 900МГц. Базові станції, що працюють на цих частотах, охоплюють зв’язком більші території, що важливо для будівництва мобільних мереж у віддалених населених пунктах. Для цього Київстар добровільно поділився з іншими учасниками ринку радіочастотним спектром 900 МГц. Завдяки цьому інші мобільні оператори змогли сформувати суцільні смуги радіочастот, що є критичним для розвитку швидкісної мобільної передачі даних.