STATUS STYLE

Чи потрібно купляти ланцюги на колеса?

У кожному автомобілі, особливо у зимовий час, необхідно обов’язково мати спеціальні ланцюги на колеса, які в свою чергу вважаються окремими механізмами, здатними підвищити коефіцієнт тертя резини машини із дорогою. При цьому їх конструкція складається із окремих кілець, які в свою чергу поєднані за допомогою поперечних ланок.

Безумовно, далеко не усі автомобілісти знають, у яких випадках слід обов’язково використовувати ланцюги на колеса. Саме тому сьогодні ми прийняли рішення про це поговорити. В основному такі аксесуари використовуються у той момент, коли виникає необхідність пересування по ожеледиці, сніговому покриттю, ґрунтових дорогах та інших місцевостях.

Що стосується самого механізму даних елементів, тут можна їх порівняти із якорем на кораблі. Вся справа у тому, що використання таких аксесуарів повністю виключає можливість пробуксування коліс. А все тому, що за рахунок вільної від ланцюга ділянки покришки значно збільшується швидкість її обертання. Після цього підсилюється зчеплення, а сам гальмівний шлях скорочується у декілька разів.

В залежності від виробника ланцюги можуть мати зовсім різні конструктивні особливості. При цьому вони бувають траковими, гусеничними, дрібно планковими, сталевими та пластиковими. Якщо казати про вироби із сталі, вони в свою чергу ідеально підходять для використання на легкових автомобілях при пересуванні по бездоріжжю. При цьому такі ланцюги значно прискорюють зношення покришок. Що стосуються м’яких аксесуарів, вони можуть використовуватися лише у тому випадку, коли з’являється необхідність пересування по ожеледиці.

Для того щоб встановити ланцюги, навіть не потрібно звертатися за допомогою до спеціалістів. Тут достатньо розстелити вироби на рівній поверхні, а після цього наїхати на них колесом наполовину. Далі доведеться виповнити натяжку вручну, а також закрити усі замки збоку резини. Однак цей варіант підходить для вдягання заздалегідь. Якщо ваша машина вже забуксувала, тоді знадобиться повністю зняти колесо. При цьому доволі важливо використовувати ланцюги на ведучих покришках. Обираючи спеціальні вироби для комфортного та безпечного пересування при ожеледиці або по снігу, необхідно звертати особливу увагу на їх можливість для використання на власному транспорті. Крім цього доведеться вивчити інструкцію щодо експлуатації транспортного засобу, у якій виробник чітко вказує модель ланцюгів, які можливо використовувати на власному авто.

Якщо у вас залишились якісь питання, тоді рекомендуємо проконсультуватися із кваліфікованим фахівцем у цій сфері. Тільки так можливо правильно підібрати ланцюги для коліс, які прийдуть на допомогу у необхідний момент.