Чарівний світ Ефлари зазнав неабияких змін: заклятий ворог часівників — дух Астрагор — повертається, сповнений жагою влади та помсти. Тоді як Василина намагається розгадати секрет таємничого уламку стріли з Розколотого замку та зрозуміти, як вона може допомогти в протистоянні злу. Часодії 5 книга з циклу «Часодії» Наталії Щерби сповнена таємниць та інтриг. Продовження історії про часівників неодмінно сподобається читачам різного віку, адже динамічний напружений сюжет не дозволить нудьгувати.

Якщо ви ще не придбали п’яту книгу «Часодіїв», хутчіш пишіть в пошуковому рядку: Часодії 5 частина купити Київ (або ж вкажіть своє місто), замовляйте на сайті Видавничого дому «Школа» й очікуйте на нову зустріч зі знайомими персонажами:

  • Василина Огнєва — головна героїня, яка спокійно жила дванадцять років і навіть не підозрювала про існування незвичайної Ефлари та про те, що вона — донька часівника і феї. Не думала дівчина й про те, що замість звичайного навчання її чекатиме Школа Світлочасу.
  • Феш — належить до роду Драгоціїв, об’єкт закоханості Василини. Учень злого духа Астрагора. Хлопчина — ще та темна конячка, його непроста вдача сформувалась такою чи то через втрату батьків, чи то через опіку його недоброго наставника. Феша не так просто зрозуміти: спочатку він не знає собі ціни, а потім здійснює благородний вчинок.
  • Нортон Огнєв — часівник, батько Василини, має вищий Часовий ступінь, непомітні крила та складні стосунки з матір’ю дівчинки. Саме він забрав дванадцятирічну доньку до Ефлари, загадкового світу, де діє магія часу. У серії Часодії 5 частина підготувала Нортону серйозне випробування: прийняти виклик і помірятись силами з небезпечним Астрагором.
  • Лісса — мати Василини, королева фей, що має дар розсипати навколо себе дорогоцінне каміння, колір якого залежить від її настрою. Рудоволоса фея відмовилась від Василини в обмін на те, що пізніше зможе власноруч розпоряджатися ниткою долі доньки. Ось такою може бути ціна за можливість впливати на життя власної дитини. Та що поробити: Ефлара — чудернацький світ і звичаї у ньому дивні.
  • Астрагор — рідний дядько Феша, дух, могутній часівник, що не гребує темним часодійством. Прагне понад усе стати Володарем Часу. Планує використати свого племінника для перевтілення у його образ.

Нереальна реальність творів Наталії Щерби

Українська письменниця Наталія Щерба має унікальний дар створювати казкові, незвідані простори. Вигадані світи настільки детально та мальовниче описані, що мимоволі починаєш вірити у їх реальність. А ще авторка філігранно поєднує магію фентезі та народні традиції, якими століттями жила Україна, наприклад, пошуки цвіту папороті на свято Івана Купала в другій частині циклу «Часове серце».

Видавництво Школа пропонує юним читачам усі шість книг серії «Часодії». Придбати кожну частину можна окремо або ж замовити всі одночасно в гарному подарунковому комплекті, який містить невеличкий часодійний сюрприз. Такий набір стане чудовим подарунком для підлітків, що захоплюються фентезі. Також поціновувачі пригод Василини Огнєвої можуть купити додатково ще й «Часодійну книгу», яка містить вичерпну інформацію про мешканців, чудернацьких істот та історію Ефлари. А ще книголюбів порадує детальна карта чарівного світу, розміщена, напевно, для того, аби вони не загубилися під час мандрівок. Це видання є своєрідним підсумком циклу й містить відповіді на накопичені питання. Окрім серії «Часодії», Наталія Щерба створила ще багато захопливих книг, з якими видавництво «Школа» залюбки познайомить всіх охочих зануритись у фантастичні пригоди.Ознайомитися з якими можно за посиланням https://schoolbook.com.ua/