Влітку добрий господар дбає про те, щоб його оселя була сухою і теплою із настанням холодів, і тому період із червня по вересень тривають роботи з утеплення фасадів. Будівельні матеріали є дуже вибагливими до кліматичних умов, і потребують спеціальної температури та вологості для набуття необхідних характеристик та довготривалої експлуатації.

Фасадні роботи охоплюють увесь процес маніпуляцій з екстер’єром – наклеювання теплоізоляційного матеріалу, грунтування, нанесення декоративної шпаклівки та фінішне фарбування. Варто пам’ятати, що забороняється залишати на зимівлю теплоізоляційні листи не обробленими, інакше під дією кліматичних чинників, матеріал зруйнується,  і наступного року доведеться розпочинати теплоізоляцію заново.

Окрему увагу слід звернути на вибір фасадної фарби. Адже їх існує велика кількість і під кожну потребу підбирається той чи інший варіант. Єдине, що варто пам’ятати завжди, це те, що матеріал повинен бути атмосферостійким і  при цьому не перешкоджати нормальному повітрообміну в інтер’єрі будинку.

У лінійці будівельних матеріалів від STO доступні силіконові та дисперсійні фарби, кожна з яких має унікальну формулу для того чи іншого захисту фасаду та покликана запобігати негативним атмосферним явищам зберігаючи при цьому привабливий зовнішній вигляд

До прикладу фасадна фарба StoColor Dryonic, яка створює ефект «сухого фасаду», в основі якого біонічний принцип, який забезпечує надзвичайно швидке висихання після дощу та випадання роси. Цей матеріал на основі рейнакрилату має найвищий ступінь глянцю серед силіконових фарб і використовується тоді, коли потрібно забезпечити найбільший блиск поверхні; також для StoColor Dryonic доступна найширша серед фасадних фарб колорувальна палітра, а унікальна формула забезпечує довготривалу стійкість яскравих відтінків.

Наносити матеріал можна усіма можливими способами, він однаково має високу укривистість та мінімальну видимість «ручного нанесення» і виглядає наче природнє покриття фасаду. StoColor Dryonic стійка до лугів, добре витримує різні механічні навантаження та забезпечує високу паропроникність стін.

Окрім мінеральних поверхонь фарба StoColor Dryonic може наноситися також на дерев’яну основу (невеликих розмірів) та на профлисти, що мають порошкове фарбування, при цьому фізико-хімічний склад матеріалу забезпечує хорошу адгезію із стартовим покриттям.