STATUS STYLE

Гра на музичних інструментах корисна!

Так-так, це не клікбейт! Вже давно доведено, що гра на музичних інструментах поліпшує когнітивні здібності, тому що нейронна зв'язок між правим і лівому півкулями мозку укрепчается. Про ці та інших корисних властивостей гри на м узикальних інструментах ми розповімо сьогодні!

Отже, гра на будь-якому музичному інструменті позитивно впливає на пам'ять, здатність до навчання, моторику рук, невербальне мислення. В цілому, мозок працює набагато продуктивніше. Не дарма університети, школи, дитсадки приділяють достатньо уваги музиці. Вона грає важливу роль в житті людей.

Вчені простежили зв'язок між академічними досягненнями і музикою. Наприклад, Ейнштейн приписує свій інтелект здатності грати на скрипці твори Моцарта і Баха. Томас Джефферсон, борець за незалежність США, використовував музику, щоб створити Декларацію незалежності, коли його покидало натхнення. Як ми бачимо, мудрі світові особистості займалися грою на музичних інструментах і самі стверджували, що вона дійсно допомагає.

Оскільки гра на музичні му інструменті реально розвиває мозок, буквально примушуючи його працювати, то вона корисна і для старшого покоління.

Було проведено два експерименти: з людьми, які просто вивчали теорію музики і тими, хто вчився грати на музичних інструментах. Послід ня показали набагато яскравіше ефект. Гра на музичних інструментах сприяла появі нових зв'язків в мозку. Тобто вони можуть з'являтися і в літньому віці.

Музика впливає не тільки на мозок, а й на інші органи. Було проведено експеримент і дока зано, що динаміка, тембр і складність музичних композицій найбільше впливають на людей. Залежно від музики, у них змінювалося серцебиття, потіли долоньки. Було зроблено висновок, що музика дійсно впливає на емоції людини, її самопочуття, а та кож підвищує різні показники по типу витривалості, сили.

Цікавий факт: нещодавно хірурги робили операцію, попросивши зіграти на скрипці в цей час.

Власне, можна зробити підсумок, що музичні інструменти реально допомагають працювати мозком, роблять е го більш продуктивним. Прийти на допомогу музика може не тільки дітям або підліткам, а дорослим і літнім людям. Радимо вам зайнятися музикою і поліпшити своє самопочуття та емоційний стан. Якщо ви перебуваєте в пошуку якісного магазину музика льних інструментів з доставкою, радимо подивитися тут: https://colorsoundshop.com/