Любителів розслаблятися і курити кальян після важкого дня щороку тільки збільшується. Якщо звичайні сигарети завдають непоправної шкоди вашому здоров’ю, то кальян можна палити без вживання тютюну. Через високий попит на цю послугу є сенс говорити про відкриття кальянної, як компанії з мінімальними вкладеннями та швидкою окупністю. Наприклад, відвідайте сайт Hashtag Lounge Bar з меню і графіком https://hashtag-bar.com.ua/ і оцініть цей чудовий заклад.

Як легально відкрити кальяннy?

Варто зазначити, що існують певні труднощі в організації такого виду діяльності. У зв'язку із законом про заборону куріння у громадських місцях відкрити кальян у харчовому закладі досить складно. Але, як то кажуть, лазівки завжди можна знайти. У вас є дві можливості для бізнесу.

Відкриття кальянної в кафе

Якщо ви хочете бути чистими перед законом, ви повинні розуміти, що заборона куріння поширюється безпосередньо на заклади громадського харчування. А куріння кальяну - це порушення, яке тягне за собою накладення штрафів. З іншого боку, відкривати кальян у кімнаті, де інші послуги не пропонуються, невигідно. Єдиний варіант - запропонувати відвідувачам кальян без нікотинових сумішей. Таким чином ви не порушуєте закон, ваші клієнти задоволені, а ви отримуєте прибуток.

Незаконний кальян

Багато підприємців роблять цей ризикований крок, оскільки більшість відвідувачів вважають за краще палити кальян з тютюном. Але варто пам’ятати про жорсткі санкції, з якими ви можете зіткнутися. Якщо ви хочете ризикувати, ви можете перехитрити інспекційні служби, але не рекомендується цього робити.

Бізнес-план кальянної

Важко відповісти на питання, скільки коштує відкрити кальянну. Все залежить від багатьох факторів, які істотно впливають на розмір фінансових вкладень.

Фінансові витрати:

  • збір усіх необхідних документів для реєстрації компанії;
  • оренда приміщення - ціна залежить від площі, ремонту в приміщенні, а також від його розташування;
  • ремонт в кімнаті. Залежно від стану, необхідно буде розподілити певну суму грошей на ремонт, щоб приміщення відповідало всім нормам і стандартам;
  • придбання кальянного обладнання та меблів;
  • придбання кальянів і курильних сумішей;
  • компенсації працівникам.

Це найважливіші та найнеобхідніші витрати, звичайно, можуть бути й інші, все залежить від формату закладу.