Раніше повсюдно використовувалися аналогові камери, але сьогодні вони частково або навіть повністю замінені IP відеоспостереженням. Сучасні цифрові камери, підтримуть інтернет-протокол і мають певні IP-адреси, можуть похвалитися великою кількістю переваг. Наприклад, живлення до них подається через інтерфейсний кабель Ethernet, що спрощує установку відеоспостереження і скорочує пов'язані з цим витрати. Камерами даного типу можна керувати дистанційно, налаштовуючи кут їх нахилу, панорамування і змінюючи масштаб. Це одна з переваг, яким володіє IP відеоспостереження.

Цифрові камери ефективно і швидко передають відеодані

Для більшої зручності організації відеоспостереження через Інтернет можна задіяти технологію Wi-Fi. Це дозволяє змонтувати камери в будь-якому місці, не використовуючи мережеві кабелі. Їх можна встановлювати як в закритих приміщеннях, наприклад, квартирах, банках, магазинах, аптеках, так і на території заміських будинків, парків, заправних станцій і т. д.

Кожна камера, що входить в комплекс IP-відеоспостереження, самостійно перетворює відеодані в цифровий формат, що позбавляє від необхідності додатково обробляти зображення на серверах.

Як побачити, що відбувається на об'єкті, який охороняється

Подивитися «картинку» з тієї чи іншої камери можна, зайшовши на неї за IP-адресою. Це дуже великий плюс, адже навіть якщо сервер системи вийде з ладу, відеокамери продовжать функціонувати, і передаватимуть зображення так само якісно і швидко.

Простота побудови системи - це ще один аспект, яким характеризується цифрове відеоспостереження через інтернет. IP-системи можна об'єднувати в одне ціле, навіть якщо вони знаходяться в різних містах. Число камер нічим не обмежується, так що при необхідності система відеоспостереження може прийняти стільки пристроїв, скільки буде потрібно для забезпечення належного рівня безпеки. Переглядати камери відеоспостереження і стежити за тим чи іншим об'єктом можна, перебуваючи в будь-якому куточку світу. Для цього потрібно лише мати доступ в Інтернет з комп'ютера або смартфона, зараз майже всі телефони обладнані такою можливістю.