Кожен підприємець, провідний бізнес, має вказати своє місцезнаходження. Деякі підприємці ведуть свій бізнес у власних квартирах або будинках, у той час як багато хто використовує комерційні приміщення, орендовані у їхніх власників.

Для яких цілей можна орендувати комерційне приміщення?

Комерційна нерухомість - це приміщення або група приміщень, призначених для нежитлових цілей, і, як випливає з назви - підсобних. Вигідна оренда офісу в бізнес центрі Львів доступна за посиланням. Найчастіше метою оренди є відкриття та ведення бізнесу, наприклад:

  • магазину;
  • перукарні;
  • кабінет лікаря;
  • туристичного агентства.

У переважній більшості випадків купівля чи оренда приміщення для бізнесу, тобто комерційної нерухомості, орієнтована на бізнес. Недарма цей вид нерухомості називають комерційною.

Обов'язки підприємця-орендаря

Основний обов'язок орендаря – платити орендну плату. Найчастіше це робиться заздалегідь на початку місяця. Сторони у договорі повинні зазначити, коли і як перераховуються комісійні, а також який момент вважається моментом сплати орендної плати (наприклад, дата надходження коштів на банківський рахунок власника приміщення).

Зазвичай на орендаря приміщення покладаються витрати, пов'язані з його експлуатацією (наприклад, рахунки за електрику, споживання води, видалення відходів, обслуговування системи сигналізації тощо).

Ремонт та модернізація комерційних приміщень

Часто підприємець, який працює у комерційному приміщенні, повинен відремонтувати його, оновити чи адаптувати до типу бізнесу. Сторони договору можуть самостійно визначати, хто за які ремонти та зміни відповідатиме. Якщо підприємець має намір вести бізнес у приміщенні, яке потребує частого ремонту або підтримання приміщення в ідеальному стані, йому слід ретельно продумати, які положення контракту будуть вигідні для його інтересів. Якщо сторони договору не домовилися про інше, застосовуються положення Цивільного кодексу, згідно з якими на орендаря-підприємця покладаються незначні витрати, спричинені звичайним використанням приміщення. На практиці це означає, що, наприклад, за фарбування стін відповідатиме орендар, але вищі витрати (наприклад, заміна газо- чи водопроводу) доведеться нести власнику приміщення.

У контексті цієї інформації кожен підприємець повинен знати, коли він несе витрати на ремонт приміщення, в якому він веде свій бізнес, незалежно від суми, він може включити їх у витрати, що вирахуються з бази оподаткування.

Довгострокова домовленість

Оренда комерційних приміщень відрізняється вищою рентабельністю, а понесені витрати окупаються загалом через 10-15 років. Ще одна перевага – термін оренди. У комерційних приміщеннях сторонами договору є господарські діячі, які готові здавати приміщення в оренду терміном до 5-10 років. Контракт, підписаний з компанією, також гарантує більшу безпеку – менше проблем, коли необхідно їх вирішити, та більше шансів стягнути прострочені платежі. Зрештою капітальні вкладення в комерційні приміщення дають подвійний прибуток: перший, поточний, здається в оренду, а другий, довгостроковий - завдяки зростаючій вартості нерухомості - захист від інфляції.