Мода на суші здається вічною. Незважаючи на простоту і доступність сировини, суші вважаються унікальними, придатними для будь-якого випадку і навіть ексклюзивними. Теоретично більшість використовуваних продуктів є малообробленими, принаймні такими вважаються. У більшості з нас суші асоціюються з корисним блюдом, хоча (що важливо для фітнес-індустрії) не всі суші можна вважати дієтичними. Якщо ви хочете замовити корисні суші Ужгород пропонує зробити це на сайті "Viva Sushi".

Ця японська страва складається здебільшого з вареного рису, морських водоростей, сирої, вареної або копченої риби та овочів, а також часто зустрічаються морепродукти. Ферментована риба, яка раніше переважала у цьому виді їжі, практично ніде не використовується. Найпоширеніші добавки - рисовий оцет, соєвий соус, васабі, маринований імбир, цукор та сіль. На перший погляд все виглядає нормально, але мета цієї статті - не тільки обговорити переваги суші, але, перш за все, порадити, як вибирати продукти, щоб отримати максимальну користь для здоров'я при збереженні фантастичного смаку.

Основним інгредієнтом суші є рис

У фітнес-індустрії рис – один із найбільш споживаних вуглеводів. Крім курки та броколі, рис є основним інгредієнтом багатьох дієтичних страв. Скаржитися нема на що, але все ж таки... У рецептах суші використовується білий очищений рис, позбавлений клітковини, вітамінів і мінералів. Крім того, рис, який міститься в суші, готують із цукром, щоб надати йому кращого смаку. Це поєднання призводить до того, що рис, приготований таким чином, втрачає властивості дієтичного продукту. Що робити? По можливості приготуйте суші вдома або замовте в ресторані сирий дикий рис або без цукру.

Суші можуть містити багато солі. Крім цукру, доданого в рис, смак покращується неабиякою кількістю солі. Риба, особливо копчена, також багата сіллю. Ще один інгредієнт, яким рясніє ця добавка, - соєвий соус. Тому, щоб блюдо було більш підходящим, замість копченої риби вибирайте смажені або сирі рибні рулети та помірно використовуйте соєвий соус.

Ви не раз чули про ртуті та токсини, що містяться в рибі та морепродуктах. Найнижчий рівень ртуті та токсинів виявлено у лосося, форелі, крабів, восьминогів та вугрів. По можливості вибирайте ці інгредієнти. Також зверніть увагу, що є деякі ризики, пов'язані із сирою рибою. Сира риба може містити бактерії Vibrio та паразитів. Якщо ви самі не купуєте рибу і не впевнені в її походженні та свіжості, спробуйте їсти в ресторанах, відомих своїми високими санітарними стандартами.

А як щодо вмісту жиру?

Якщо ваша мета - підтримувати низьку масу тіла або ви знаходитесь в періоді її зниження, не варто вибирати страви з додаванням соусів та жирних сирів, які часто додають до суші. Також уникайте страв із додаванням темпури, яка готується у фритюрі.

Резюме

Якщо ви запам'ятаєте кілька порад з цієї статті, ви напевно зробите кожне наступне відвідування суші-бару кориснішим для своєї фігури. Не переїдайте, не зловживайте соєвим соусом, охочіше переходьте до страв із водоростями, запеченої риби, не відмовляйтеся від маринованого імбиру, доповнюйте свої страви великою кількістю овочів. Також варто попросити офіціанта справжнього васабі, а не пасту з імітацією васабі з хрону.