При виборі кондиціонера https://hasta.life/kondycionuvannya/kondycionery-ta-split-system прийнято звертати увагу на бренд та потужність пристрою. Але є безліч інших параметрів, які потрібно врахувати при покупці. В іншому випадку споживач після придбання та монтажу кліматичної системи може залишитись розчарованим. Щоб цього не сталося, слід скористатися рекомендаціями спеціалістів компанії Hasta e.s. на етапі вибору.


Потужність кондиціонера

Приватні будинки, квартири мають різну площу. Тому не варто купувати певну модель кондиціонера лише тому, що її придбав хтось із друзів. Звичайно, якщо різне житло рівнозначне за площею, то можна придивитися до товару, але й у цьому випадку рекомендується спочатку виконати необхідні розрахунки, що дозволить уникнути переплат за надмірну продуктивність.


При розрахунку слід скористатися простою формулою: 10 м2 = 1 кВт потужності. Знаючи площу квартири, людина легко розрахує, який кондиціонер йому підійде. Формулою можна користуватися в тих випадках, коли висота стель не перевищує 3 м. Фахівці радять купувати пристрій із невеликим запасом за потужністю (10-20%), якщо вікна квартири виходять на сонячну сторону.


Мобільний кондиціонер або спліт-система

Найчастіше покупці роблять вибір на користь класичної спліт-системи. Це сучасне малошумне рішення із відмінними параметрами продуктивності. Конструкція пристрою передбачає наявність внутрішнього та зовнішнього блоків. Останній розміщується на вулиці, тому необхідно заздалегідь подбати про створення умов його монтажу. Спліт-система зазвичай забезпечується системою фільтрації повітря. Вона може як охолоджувати приміщення, так і обігрівати його в холодну пору року.


Мобільний кондиціонер виконується у вигляді моноблока на коліщатках. Для використання виробу необхідно підключити повітропровід. Після цього можна включити пристрій у розетку у відповідному місці та насолоджуватися живлющою прохолодою. Більшість мобільних моделей має обмежений запас потужності (до 4 кВт), тому не підходить для великих приміщень. Такі пристрої потребують регулярного зливу конденсату, що робить їх експлуатацію досить клопітким заняттям.


Додаткові функції

У разі вибору кондиціонера слід уважно вивчити набір функцій, який підтримує пристрій. Не всі моделі можуть функціонувати як обігрів. Якщо для споживача важливою є ця функція, варто заздалегідь уточнити її наявність. Кондиціонери можуть підтримувати різні автоматичні режими роботи, іонізувати повітря, функціонувати в режимі сну. Кожна модель підтримує свій набір опцій, тому перед прийняттям рішення про купівлю його слід уважно вивчити.