У сучасному світі багато людей часто скаржаться на біль у спині та загальний поганий стан. Що й не дивно, враховуючи малорухливий спосіб життя та забруднене довкілля. Почасти хвороби спини, як і біль голови, пов'язані зі сном, а вірніше про те, як ми спимо. Вчені вже давно довели, що причиною проблем зі спиною є неправильно підібраний матрац на ліжко., тому що людині на них спати незручно.

Якщо ви спите на занадто м'якому аксесуарі для сну, він тисне на тіло, надаючи зустрічну дію. На водяних матрацах і гелевих аналогах вашого хребта немає жорсткої точки опори, через що він неприродно згинається, а це пряма дорога до викривлення. То який же вибрати матрац, якщо ніяк не виходить нормально виспатися і сон завдає спині незручності?

Ортопедичні матраци на піку популярності

ортопедичні матрациТакі вироби були спеціально винайдені для тих, у кого хвора спина, а тепер вони стали популярними і у здорових людей. Все завдяки своїй конструкції, що забезпечує ідеальну підтримку тіла під час сну. Тепер купити матрац на ліжко просто, в каталозі https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ інтернет магазину "Магдек" багато варіантів, здатних задовольнити будь-які побажання клієнта. Ці вироби можуть бути як пружинними, так і безпружинними. Пружинні варіанти складаються з чотирьох частин: пружинного блоку, жорсткого блоку, настилу та чохла. Самі пружинні блоки теж можна розділити на дві частини: залежні і незалежні. Останні варіанти мають низку переваг перед залежними аналогами.

Якщо ви лягаєте на матрац із залежними пружинами, то сусідні пружини теж стискаються, через цей ефект матрац лише приблизно повторює форму вашого тіла. Зате такого недоліку позбавлені матраци з незалежними пружинами, а їх термін служби значно довший.

Між пружинами матрац завжди має будь-який наповнювач, він надає виробу жорсткості або м'якості. Найбільш популярні наповнювачі:

  • повсть;
  • шерсть;
  • спанбонд;
  • кокосова койра;
  • латекс.

Інший склад у безпружинних матраців. Вони можуть складатися з багатьох наповнювачів, серед яких:

  • кінський волос;
  • водорості;
  • кокосова койра;
  • латекс та інші матеріали.

Поєднуючи їх, виробники роблять матраци з різною жорсткістю. Найбільш популярними моделями вважаються латексні безпружинні варіанти. Вони мають відмінне поєднання ціна-якість, такі моделі мають відмінні експлуатаційні характеристики і підходять майже всім.

Як правильно вибрати товар

Критеріями вибору безпружинного ортопедичного матраца є велика кількість факторів. Повним людям потрібно купувати жорсткіші аксесуари для сну, тоді як худорлявим пом'якше. Для дітей шкільного віку добре підійдуть матраци зі штучного латексу, такі моделі досить жорсткі та допомагають формувати правильну поставу.

Що ж краще, пружинний чи безпружинний ортопедичний матрац? На це питання не можна відповісти однозначно. У тих та інших моделей є свої переваги. Потрібно лише, щоб матрац був якісним, зручним, відповідав усім вимогам покупця.