В 90-х було дуже популярно бути яскравим. Жінки та чоловіки робили стильні пишні зачіски, яскраві макіяжі та додавали до образу цікаві аксесуари. Час йде, а мода як ми знаємо - циклічна, проте сьогодні модниці замість малинової куртки обирають яскравий та блискучий макіяж, при створенні якого використовують гліттер. 

В моду гліттер ввійшов зовсім нещодавно і саме завдяки модницям які використовують його в б'юті-індустрії. За допомогою нього роблять оригінальні  макіяжі, манікюр, приклеюють на шіру та волосся. В більшості товарів для жіночої краси гліттер входить вже до складу, як наприклад тіні, хайлайтери, лаки для нігтів, але ті хто хочуть створити щось індивідуальне додають гліттер https://100idey.com.ua/dekor-ua/glitter-bliskitki-ua самостійно до своїх образів. Проте, окрім використання в б'юті-індустрії гліттер також знайшов своє місце на поприщі декорування та оздоблення.

                 

Ідеї додавання гліттеру в хенд-мейд вироби:

  1. оздоблення прикрас,
  2. створення аксесуарів,
  3. прикрашання листівок,
  4. декорування одягу.

Використання гліттеру в рукоділлі та творчості допоможе створити за лічені хвилини справжній витвір мистецтва. За допомогою трафаретів https://100idey.com.ua/osnovi-ta-instrumenti-ua/trafareti-ua та глітера можна дуже швидко робити блискучі дизайни на всіх поверхнях. Його можна обрати за розміром частинок, кольором, формою та  відповідно врахувати місце куди ви будете наносити гліттер. 

Правела поводження з гліттером

В роботі з гліттером потрібно знати та запам'ятати кілька правел користування. Це дуже дрібний, сухий, розсипчатий мателіал який легко можна здути подихом вітру, тому при нанесенні гліттера на будь-яку поверхню використовують допоміжний клейкий матеріал який буде тримати блискітки.

  • При нанессені на шкіру використовують медичний клей, крем, або тональну основу тому пспочатку шкіру потрібно добре очистити, та покрити місце, на яке викладатимуться блискітки, клейкою підложкою. Після того як ви відходили з блискучим макіяжем потрібно ретельно і обережно змити блискітки, очистити шкіру та зволожити її кремом.
  • Дуже часто гліттер використовують для декорування картин, листівок, малюнків, або рамок для сімейних фото https://100idey.com.ua/osnovi-ta-instrumenti-ua/zagotovki-derevjani-ua/ramki-dlja-foto-kolazhi-ua, тоді потрібно знати, що окрім клею на який будуть наноситись блискітки варто використовувати фіксуючий лак який не дозволить гліттеру осипатися. 

За допомогою гліттера можна створювати неймовірні образи додаючи блиску до вашого зовнішнього вигляду.