На перший погляд, прання в сучасному світі – процес простий, адже практично у кожному домі є пральна машина, здатна виконати завдання на «відмінно». Однак, на практиці нерідко виникають питання. Чому стягуються футболки після прання? Як зберегти колір і не допустити його переходу на інші речі? Що впливає на збереження цілісності тканин та виробів? Чи потрібно прати новий одяг? І подібних «чому», «як» та «що» є чимало.

Аби результат прання був щоразу ідеальним, ми підготували для вас десять основних рекомендацій. Дотримуючись їх, ви точно знатимете, як не зіпсувати одяг пранням.

Перемо правильно й зі знанням справи

1. Не нехтувати інформацією на етикетці. Виробники вказують, як краще прати й прасувати ті чи інші речі, недарма. Вам лишається лише розпізнати знаки догляду за одягом й дотриматися вказівок.

2. Особливу увагу – підготовці до прання. Перевірити кишені, застібнути ґудзики та блискавки, вивернути навиворіт, прибрати шерсть чи інші подібні забруднення, якщо такі є, вручну.

3. Завантаження в барабан без помилок. Передусім потрібно слідкувати за рівнем наповнення. Переповнений барабан небезпечний як для речей, так і для пралки.

4. Різні тканини потребують варіативного догляду. Аби не виникало запитань, на кшталт, що робити, якщо шерстяна кофта збіглась, необхідно сортувати речі, відповідно до типів тканин.

5. Піклуватися про збереження кольорів й не зафарбовування інших речей. Світле, темне, кольорове – усе слід прати окремо. Одяг, який може полиняти, потрібно прати вручну, ізольовано від усього іншого.

6. Обережність з новим одягом. Наперед складно передбачити, як поведе себе під час прання та чи інша річ, особливо, якщо вона досить делікатна або має яскраве забарвлення. Виконуйте перше прання нового одягу руками, щоб зорієнтуватися в його особливостях.

7. Оптимальний режим і температура. Як правило, на допомогу приходить все та ж етикетка. А встановити потрібні параметри на пральній машинці нескладно. Головне орієнтуватися, для яких тканин та кольорів, що підходить.

8. Пристосування, які здатні покращити результат. Використовуйте мішечки-сіточки для шкарпеток, колгот і білизни – вони вбережуть від заплутувань, розривів та застрягань. Застосовуйте спеціальні кульки, щоб не формувались катишки, а наповнювач в пуховику не збивався в суцільну брилу.

9. Ефективні та відповідні засоби для прання. Пральні порошки, гелі, плямовивідники, ополіскувачі, відбілювачі, пом’якшувачі – все має відповідати завантаженим речам та використовуватися в оптимальних об’ємах. Без хороших засобів досягнути бажаного практично неможливо.

10. Ваші дії після сигналу завершення процесу. Коли пралка допрацювала, слід одразу виймати одяг й розвішувати, аби він не набув надмірної сирості й не провокував складнощів при прасуванні. Ще одна порада – не поспішайте закривати кришку – нехай барабан висохне й провітриться. Це вже стосується не самих речей, а техніки. Проте й вона потребує бережного ставлення. Тому, вважаємо, не зайвим було нагадати.

За найкращими пральними засобами йдемо до «СМ-ХІМ»

Вибір засобу для прання – це не просто один із наведених вище пунктів. Це надважлива передумова, яка визначає, що ви в підсумку отримаєте: чисті акуратні речі чи зіпсовані, які вже лишається використовувати хіба що як ганчірки, а то й зовсім доведеться відправити у смітник. Перший варіант досягається максимально просто з якісними засобами для прання від українського виробника «СМ-ХІМ». Великий вибір продукції – запорука ідеальних рішень. Економічність, екологічність, якість та ефективність – поза сумнівами.

Нехай кожне прання буде максимально легким, а результат – якомога бажанішим. Допомогу в цьому гарантує «СМ-ХІМ»!