Ваги для магазину

Для вибору електронної ваги для торгівлі варто звернути увагу на ряд особливостей цього вагового обладнання. Торгові ваги використовуються для визначення ваги товару та її вартості по заданій ціні. Багато моделей торгових ваг можуть розрахувати решту, яку продавець повинен віддати покупцю.

Конструкція торгових ваг

Торгові ваги складаються з корпусу, вантажоприймальної платформи, блоку живлення та двох дисплеїв. Кожен із дисплеїв має 3 віконця, в яких відображаються відповідно: вага продукції, її ціна та вартість покупки. Два дисплеї нудні для того, щоб вся інформація про покупку була добре видно і продавцю, і покупцю. Дисплей може розташовуватися як на корпусі торгової ваги, так і на окремій стійці. Для торгівлі в магазині найчастіше вибирають торгові ваги зі стійкою, тоді клієнту краще видно результати зважування. Для торгівлі на ринку, якщо ваги потрібно буде часто переносити з місця на місце, краще вибрати модель без стійки, оскільки вона простіше транспортується. Платформа торгової ваги найчастіше виконується з нержавіючої сталі. Зазвичай вона плоска, проте бувають торгові ваги з чашею як платформа або плоска платформа, але із закругленими краями. Форму платформи на товарних терезах варто підбирати, відштовхуючись від того, яку продукцію ви плануєте зважувати. Для плоских коробок відмінно підійде плоска платформа, для фруктів та овочів варто вибирати ваги з чашею або бортиками, щоб товар не скочувався з платформи.

Основні характеристики торгових ваг

Торгова вага може мати найбільшу межу зважування від 3 до 30 кг. Залежно від цього значення буде змінюватися і дискрет зважування ваших ваг, тому варто серйозно підходити до вибору максимальної вантажопідйомності ваг: з одного боку, повинен бути приблизно 20% запас від звичайної для вашого магазину ваги продукції, з іншого боку потрібно розуміти, що вибравши ваги з дуже великим запасом НПВ, що отримується з їх допомогою дискрет, швидше за все, вас не влаштує. Відмінним рішенням для магазинів, де потрібно відпускати товар кардинально різної ваги, буде вибір на користь дводіапазонної ваги. У такому випадку ви зможете зважувати продукцію до 30 кг, а при зважуванні продукції вагою до 3 кг отримати точність як при зважуванні на терезах з НГЗ 3кг. Для торгових точок, де є постійне джерело електроживлення, можна вибирати торговельні ваги, які працюють тільки від підключення до мережі, тоді як для виносної торгівлі варто вибирати моделі з акумулятором високої ємності, щоб забезпечити тривалу автономну роботу ваг.   Дисплей торгових ваг може бути рідкокристалічним або світлодіодним. Світлодіодний дисплей добре видно при будь-якому освітленні, зате рідкокристалічний дисплей значно менш енерговитратний, так що для роботи від акумулятора ваги з таким дисплеєм працюватимуть довше. Корпус товарних ваг зазвичай виконаний із пластику. Зазвичай для зважування продуктів харчування, таких як крупи, фрукти, овочі – такий корпус цілком підходить. Однак дою зважування м'яса або риби, молочних виробів, можна розглянути більш захищені моделі ваг, не чутливі до протікання продукції і придатні для частого миття з агресивними миючими засобами. Зазвичай такі ваги мають сенсорну або мембранну клавіатуру, що захищає ваги від попадання вологи та бруду в корпус ваг. Оцінивши характеристики вантажів, які ви збираєтеся зважувати на ваших торгових вагах, ви зможете легко визначитися, яка саме модель ваг вам підійде. Ну а якщо не зможете вибрати самі, озвучивши менеджеру з продажу цю інформацію, ви зможете дуже швидко отримати перелік моделей, що підходять за характеристиками, і вибрати із запропонованого списку.