Всім відомий ботокс– є нічим іншим, як препаратом, отриманим з застосуванням ботулотоксину. Ботулінічний токсин, що продукується анаеробними бактеріями, відноситься до нейротоксинів і насправді є одним з найсильніших природних отрут, але його сильна терапевтична дія також була виявлена ​​багато років тому.

Препарати, одержані з ботулотоксину, що вводяться у досить малих дозах, не тільки безпечні для здоров'я, але й широко використовуються в медицині.

Показання до застосування ботоксу

Ботулотоксин найчастіше застосовують при лікуванні захворювань, що характеризуються порушенням м'язового тонусу, а також при лікуванні гіпергідрозу. На його основі також виробляється популярний ботокс – засіб, який відмінно скорочує зморшки, особливо навколо:

  • брів;
  • очей;
  • чола.
Крім того він розгладжує шкіру обличчя.

Ботокс також ефективний при лікуванні мігрені та бруксизму

Процедура полягає у введенні препарату за допомогою невеликого шприца у певний м'яз, що відповідає за міміку певної частини обличчя. В результаті м'язи перестають працювати, а шкіра зморщується. В результаті вона здається менш зморшкуватою, а значить візуально виглядає молодшою ​​і здоровішою.

Факти та міфи про ботокс

Інформації про ботокс дуже багато. Не вся вона є правильною та достовірною. Про нього варто дізнатися більше, щоб розвіяти сумніви і вміло відокремити факти від міфів.

  1. По-перше, ботокс не має нічого спільного із пластичною хірургією. Процедури з ботоксом не вимагають хірургічного втручання, виконуються швидко, просто, неінвазивно та повністю безпечні. Вони також не пов'язані з ризиком ускладнень.
  2. Хоча ботулінічний токсин є сильно отруйною сполукою, що вводиться в правильно підібраних пропорціях досвідченим лікарем, він не становить жодної загрози, а отримані таким чином результати видно практично відразу і зберігаються досить довго.

Що таке ботокс?

Найпоширеніша інформація, що застерігає від т.зв. ефекту маски. Насправді ботокс не знерухомлює все обличчя і не позбавляє його міміки. Препарат застосовується місцево для вирівнювання лише окремих ділянок особи. Ботокс впливає саме ті м'язи, які викликають складки шкіри, і впливає вираз обличчя.

Протипоказання

Однак, як і у будь-якої медичної процедури, деякі пацієнти мають протипоказання, які можуть перешкодити її проведенню. Насамперед ботокс не можна застосовувати при вагітності та годуванні груддю, а також у людей з нервово-м'язовими захворюваннями або великими ураженнями шкіри. Використання ботоксу також виключає використання таких препаратів як D-пеніциламін або циклоспорин. Цей захід також не рекомендується для дуже молодих людей або людей віком від шістдесяти років. Ботокс – дуже безпечний препарат, якщо його використовує професійна Косметологія Si у Львові si.lviv.ua, що забезпечує завжди чудовий результат.

Можливі протипоказання, проконсультуйтеся з фахівцем