Сьогодні існує дуже багато варіантів розміщення реклами в залежності від мети, типу товару або послуги, існуючого бюджету. Реклама на билбордах при цьому є одним з самих дієвих засобів комунікацій для будь-якого типу бізнесу.

Що треба мати на увазі

Білборд (або по іншому бігборд) це один з видів зовнішньої реклами. Сучасні конструкції мають різні формати. Найбільш поширений з них – 3 х 6 метрів. Проте є і більш компактні розміри. У будь-якому випадку саме варіант з білбордом має численні переваги серед яких:

  • реклама помітна майже для всіх;
  • ефективність у режимі 24/7;
  • розміщення інформації у місцях знаходження цільової аудиторії;
  • можливість втілення креативних, нестандартних варіантів.

Також слід зазначити, що реклама на білбордах сприяє підвищенню рівня довіри до бренду. Справа у тому, що існують певні обмеження, встановлені законодавством, щодо змісту, формату тощо.

Коли у країні або окремому місті починається передвиборча компанія то завдяки саме білбордам у населення прикута увага до того чи іншого кандидата або його програми. Тому штаби витрачають значні суми коштів.

Вартість

Реклама на білбордах ціна формується на підставі деяких чинників. Перш за все це місце розташування конструкції. Прайс відрізняється для кожного міста або його передмістя.

Важливе значення також має локація. Білборди встановлюють на жвавих вулицях, біля торгових центрів, станцій метро, вокзалів. Відтак це також впливає на вартість розміщення реклами, іншої інформації.

Також враховуються і розмір конструкції. До вартості також можуть входити послуги з виготовлення самої конструкції. Тому підсумковий кошторис обговорюється індивідуально у кожному окремому випадку.

Схеми співробітництва

Оренда білбордів найбільш поширений варіант. Користування площею можливо в межах різних термінів. Усе залежатимуть від мети розміщення інформації. Наприклад, окрім реклами білборди використовують для різних поздоровлень, оголошень соціального змісту.

На сайті компанії міститься каталог вільних на даний час білбордів з зазначенням міста, вулиці, розмірів. Є і фотографія конструкції, що зацікавила. Після обрання потрібного варіанту с менеджерами узгоджуються усі істотні умови оренди (термін, розмір і порядок внесення плати, тощо). Обов’язково укладається письмовий договір, у якому закріплюються юридичні гарантії співробітництва.