STATUS STYLE

Приватні бункери

У зв'язку з ситуацією все більше людей починають думати про можливість будівництва власного бункера. Якщо ви один із тих, хто хоче зробити укриття, у вас є вибір із двох варіантів – або ви користуєтеся послугами спеціалізованих компаній, або можете побудувати його самостійно. Проектування бомбосховищ – одна із сфер діяльності ТОВ «Київавіапроект». Скористайтеся послугами команди професіоналів, адже сучасний бункер – це складний комплекс інженерних рішень, які не можна ігнорувати при його будівництві.

Що потрібно враховувати під час будівництва бункера

Будівництво власноруч можливе, але це займе у вас більше часу. Якщо ви бажаєте побудувати підземний бункер, він має бути на вашій території, в ідеалі прямо у підвалі. Пробіг до бункера не повинен перевищувати 500-800 метрів. Що ближче, то краще.

При будівництві бомбосховища потрібно дотримуватись загальних принципів – вибрати місце із гравійним ґрунтом, викопати тут яму глибиною 4 метри, щоб перевірити рівень ґрунтових вод. Якщо місце буде не затоплено, можна розпочинати. Замовивши проектування бункерів, ви значно спрощуєте завдання.

Важливі рекомендації

Якщо ви хочете побудувати недороге сховище, не ускладнюйте його замкнутим контуром фільтрації, стійкістю до прямого влучення ядерної бомби та іншими зручностями. Такі системи вимагають професійної експлуатації та обслуговування, коштують дорого та окупаються лише у спорудах великої ємності.

Головний проектант Києва радить: