Автомобільна шумоізоляція - це зменшення дратівливих шумів і покращення якості звуку у вашому автомобілі. Хоча неможливо мати повністю звукоізоляційний автомобіль, є способи пом’якшити або зменшити дратівливі шуми та покращити аудіо систему.

Зовнішній шум проникає через багажник, капот, двері, панелі, номерні знаки та задні ліхтарі. Ці зони пропускають небажаний шум у ваш автомобіль, і всі вони можуть бути під контролем, якщо у вас є відповідні автомобільні звукоізоляційні матеріали.

Завдяки шумоізоляції для авто Віброфільтр ви можете створити плавну їзду, схожу на розкішний автомобіль, витративши трохи часу та зусиль. Правда в тому, що монтаж звукоізоляції автомобіля набагато легший, ніж ви думаєте. Це менш складно, ніж звукоізоляція квартири чи офісу.

Усе, що потрібно для звукоізоляції автомобіля, – це правильні поглинаючі матеріали. Щоб запобігти проникненню зовнішнього шуму, на різні частини автомобіля можна нанести звукопоглинаючі бар’єри, покриття та шумоізоляційний матеріал. Звукоізоляція також може зробити звук стереосистеми чи розмови в автомобілі, більш чітким. Це неймовірно змінить якість вашої їзди.

Види автомобільного шуму

Є два основних типи автомобільного шуму, з якими більшість водіїв можуть боротися. Один – шум дороги. Це шум навколишнього середовища під час їзди. Сигнали автомобілів, будівельні роботи, сирени, радіо — усе це може сприяти шуму на дорозі. Ви можете уникнути шуму дороги, їдучи тихіше, але це не завжди можливо.

Інший основний тип шуму автомобіля походить від двигуна. Хоча ви повинні прислухатися до свого автомобіля на предмет звуків, які він не повинен видавати, якщо у вас особливо гучний двигун, це може дуже дратувати.

Як зробити звукоізоляцію автомобіля

Ключ до звукоізоляції вашого автомобіля полягає в розміщенні звукоізоляційних матеріалів у правильних місцях, щоб зменшити вібрацію та витік звуку в салон автомобіля та з нього. Перший крок - це вибір матеріалів, які ви хочете використовувати. Вам може знадобитися більше ніж один тип матеріалу, щоб отримати бажані результати. Найважливіше вибрати якісні матеріали, які не пошкодять жодну частину вашого автомобіля.

Ви можете розмістити звукоізоляційні матеріали під дверними панелями, під килимом, у багажнику, і, можливо, навіть у моторному відсіку чи будь-якому місці, де шум є проблематичним. Коли приходить час вибирати матеріали, корисно врахувати наступне:

  1. Клімат: Ви живете десь, де стає дуже холодно або спекотно? Візьміть це до уваги, вибираючи звукоізоляційні матеріали, які по різному працюють у різних кліматичних умовах.
  2. Потужність звукової системи: чи є у вас підсилювачі для динаміків автомобіля? Наскільки потужні ваші колонки? Чим більшу потужність мають ваші динаміки, тим екстремальніший матеріал вам знадобиться для роботи.
  3. Розмір автомобіля: кількість вибраного вами матеріалу також залежить від розміру вашого автомобіля. Такий маленький автомобіль, як хетчбек, потребуватиме менше матеріалів, ніж, наприклад, позашляховик.

Що врахувати при виборі шумоізоляційних матеріалів для автомобіля

Враховуючи наведені вище міркування, ви можете вибрати будь-який із наступних звукоізоляційних матеріалів для свого автомобіля:

  • Прості в установці килимки
  • Звукопоглинальна ізоляція
  • Спреї або звукоізоляційні покриття
  • Піна для зменшення вібрації

Коли у вас є матеріали, вам потрібно буде зібрати кілька інструментів. Про все необхідне має розповісти інструкція з монтажу, яка додається до звукоізоляційного матеріалу. Щоб дати вам уявлення про те, чого очікувати, вам можуть знадобитися такі інструменти, коли прийде час перетворити автомобіль на акустичний оазис:

  • універсальний ніж
  • рулетка
  • олівець
  • клей
  • фен
  • ацетон
  • стрічка
  • ролик
  • ганчірки

Коли ви підготували звукоізоляційні матеріали та інструменти, настав час трансформувати ваш автомобіль. 

Насолоджуйтесь тишею на дорозі!