Встановлення брекетів з метою усунення дефектів прикусу – ефективний метод приведення до фізіологічної норми форми зубних рядів. А рівні зуби – це не лише про красу, а й про здоров’я. І якщо у дітей остаточне рішення стосовно цього приймають батьки, то дорослі самі вирішують, встановлювати брекети чи ні. Заразом прагнуть з’ясувати низку питань, як от: чи не запізно вдосконалювати прикус, скільки треба носити брекети, де знайти ортодонта-професіонала, якому можна довірити це вкрай відповідальне завдання? Ви якраз цікавитеся такою можливістю? Довго зважувалися і от хочете отримати посмішку мрії? Дійте!

В скільки років ставлять брекет систему?

Тут хотілось би виділити два аспекти: індивідуальний підхід і відсутність верхньої вікової межі (на відміну, до слова, від нижньої).

Якщо брати загальну картину, то до трьох років у діток з’являються молочні зуби. З 5-6 до 12-13 відбувається їхня поступова заміна на постійні. А сам зубощелепний апарат продовжує формуватися й розвиватися далі: кістки ростуть, зуби мудрості прорізуються.

То коли можна ставити брекети дитині? Оптимальним часом вважається той, коли молочних зубів уже немає, але розвиток щелепи ще відбувається (приблизно 13-18 років). Як правило, починати можна у 12-14, але не є винятком вікове зміщення в ту чи іншу сторону. Позаяк у когось в 10 уже можуть бути лише постійні зуби і лікар, вивчивши ситуацію, дає «зелене світло». А в іншого і в 14 можуть проявлятися персональні особливості, через які доведеться зачекати. Визначити найкращий вік для встановлення брекет-системи, аби здійснити корекцію зубних аномалій – прерогатива ортодонта в кожному конкретному випадку.

Що стосується дорослих, то не лише в 30, а й у 50-60 і навіть в старших людей брекети можуть бути виправданим кроком. Ніколи не пізно покращувати функціональність та естетику. Є бажання і можливості – йдете на консультацію до спеціаліста.

Єдине, на чому хочемо наголосити, так це на відмінності тривалості вирівнювання зубів у підлітків та дорослих. Якщо в першому випадку зазвичай достатньо року-півтора, то в другому найімовірніше знадобиться більше часу (специфіка корекції прикусу у дорослих потребує іншого протоколу лікування). Але воно того точно варте!

Де можна поставити брекети в Луцьку?

Завітайте в стоматологічну клініку СВ. Аполонія! Це сімейна стоматологія, а відтак питання про можливість встановлення брекет-системи можна з’ясувати, скільки б років вам не було. Тут здійснюють комплексний та індивідуальний підхід до кожного клієнта. Максимальну ефективність результатів гарантують кваліфіковані спеціалісти.

P.S. Наостанок хочемо дати відповідь на ще одне розповсюджене запитання стосовно розглянутої теми: чи болить, коли ставлять брекети? Якщо лікар хороший, такий, як кожен із працівників клініки СВ. Аполонія, не болить. Усе робиться максимально акуратно. Однак надалі протягом кількох днів можливе відчуття дискомфорту, поки не мине період адаптації – про нестерпний біль мова в будь-якому випадку не йдеться. А от про гарну посмішку та найкращі відчуття в результаті – гарантовано. Зробіть впевнений крок назустріч – не пошкодуєте!

 
 
 
Можливі протипоказання, проконсультуйтеся з фахівцем