JO6m8DCN-INUnGWGvi2dXwx_3wCEZNFtE3PiqNYwZ5Q2Na2NKy7m0WKaNmDqSMgoHGaMLPdlXBrf6eVFIDh5866Lj61aNkEU_GBRMX9B7D8S0_CDmN-_pLaBdWJxM3uQFDvpd2yTYlxV7D96_f7FWAVo6yZuOTmQ-hPJhg804F6k9YSD9kcvILcN

Щороку в Україні з'являється щонайменше десяток нових косметичних брендів - від великих до кустарних, з різною місією компанії та часом абсолютно протилежною спеціалізацією. За світове виробництво косметики ми навіть замовчимо – складно собі уявити ці масштаби у такому розрізі.

Деякі з новачків живуть своїм життям, деякі йдуть з ринку в перший же рік, а деякі наскільки голосно і епічно вриваються в цей світ, що стають тією новинкою, яку обов'язково хоче спробувати кожна жінка. І, звичайно, як і належить, публіка активно обговорює лінійку засобів, їх склад та ефективність, але практично ніколи не говорить про те, чого варте виробництво косметики https://nutritive.com.ua/partner/ і, чому одні бренди на слуху, а про інші швидше за все ніхто і ніколи так і не дізнається.

Що являє собою виробництво косметики?

Хочемо відзначити, що виробництво косметики за своєю суттю не є найскладнішим процесом у ланцюжку створення бренду. Найпершим і найвірнішим кроком є ​​визначення концепції, цілей, які покликані закрити “болі” споживачів та відповідати всім актуальним тенденціям. Саме це і служить надалі тією самою лінією, на основі якої створюються не тільки лінійки, а й їхній склад, найменування та кінцевий вигляд. А коли справа доходить до самого виробництва косметики, а точніше створення формул, то будь-який бренд має всього два шляхи - самостійне виробництво косметики або співпрацю з лабораторіями. Інакше висловлюючись - контрактне виробництво косметики.

Яке буває виробництво косметики?

Як ми й сказали, шляхи всього два:

  • самостійне виробництво косметики. Це може бути дуже витратним процесом для бренду, т.я. вимагає не тільки оренди та підготовки приміщення, а й закупівлі всього необхідного обладнання. А його може знадобитися чимало, як ви розумієте, технологія виготовлення шампуню та крему для обличчя відрізнятиметься. Крім цього, виробництво косметики потребує глибоких знань та роботи конкретних фахівців. Вам обов'язково доведеться найняти штат технологів, косметологів тощо. Розробка нових ефективних формул може вимагати навіть наявність власної лабораторії. Сюди ж можна віднести пошук та закупівлю якісної сировини, маркетингові роботи, вибір упаковки та ще, як мінімум, кілька десятків завдань.
  • контрактне виробництво косметики знімає з вас більшість попередніх завдань. По суті компанія зробить все за вас, використовуючи власні виробничі потужності. Так, таке виробництво косметики передбачає стороннє створення формули та рецептури. Або використання вже готової

Яке виробництво косметики обрати?

Вибір залежить виключно від вас, від ваших фінансів та можливостей. А також від обсягів майбутньої косметики. Але, якщо ви невеликий бренд, то контрактне виробництво косметики, насправді, ваш єдиний шанс зайняти свою нішу. У цьому немає чогось ганебного, т.я. навіть багато великих компаній не мають власного виробництва.