Разом із підвищенням популярності до української культури відзначають і особливий споживчий попит до традиційного вбрання. Деталі більше дівчат бажають йти під вінець в оригінальних вбраннях, а тому весільні вишиванки стають справжнім трендом 2022 року.

Поступово мода на класичні пишні сукні йде, адже кожна українська дівчина пишається тим, що вона українка, а тому бажає наголосити на своїй «перевазі» навіть у день весілля. Стильні вишиванки на весілля дозволяють поринути в українську культуру, у традиції, у вікову історію, обираючи різні орнаменти та фасони.

Весілля в Україні разом з дизайнерськими виробами HISTROV

Весільні тренди 2022 року вказують на практичність: сучасні наречені обирають вбрання, в якому зручно не тільки стояти, а й пересуватися. Українські наречені віддають перевагу вишитій весільній сукні, відмовляючись від корсетів та пишних спідниць у королівському стилі.

Компанія HISTROV та дизайнер Щурова Тетяна пропонує велику різноманітність весільних суконь вишиванок, які є правильною інвестицією у власний імідж. Українська символіка простежується у кожній ниточці, орнаменті, кольорі. Таке вбрання все частіше можна побачити на відомих особистостях, які несуть українську культуру в маси:

  •  топ-моделі;
  •  політики;
  •  бізнесмени;
  •  актриси;
  •  співачки та інші.

Сучасна весільна вишиванка – це обов’язкове використання натуральних тканин та шовкових ниток. Це певна трансляція світу про турботу за довкіллям та патріотизм загалом. Висока якість одягу та дотримання українських традицій під час пошиття весільних суконь вишиванок – основне завдання дизайнерів компанії HISTROV.

Традиційне весілля українського народу

Весільна вишита сукня, яку сьогодні можна зустріти в гардеробі кожної заміжньої українки, відома нам ще з часів Трипілля. Починаючи з того часу, наречені одягали в день весілля різні сукні, пошиті з матеріалів, в основі яких відзначають переплетення одразу кількох волокон. В якості прикрас використовували різні орнаменти. При цьому вишиванка весільна належала до списку сімейних реліквій і часто передавалася з покоління в покоління.

Особливе значення мають не вишиті орнаменти, а процес їхнього вишивання: щоб весільні вишиті сукні приносили сімейне щастя, достаток та радість у сімейному житті, у процесі нанесення орнаменту співали українські народні пісні, читали молитви. Прийнято вважати, що вся енергія та думки вшиваються в тканину, а тому виконувати таку роботу потрібно тільки з гарним настроєм та світлими думками.

Весілля у вишиванках – це завжди багатоетапна підготовка. Наприклад, наречена мала вишити не лише своє вбрання, а й вбрання для свого майбутнього чоловіка.

Традиційні весільні сукні, вишиванки. Історія

Практично всі вишиті весільні плаття оздоблені орнаментом червоного кольору. Вважають, що цей колір відштовхує все погане, залучаючи до себе позитивну енергію. З цієї причини в якості додаткових аксесуарів для нареченої використовували:

  •  червоні чоботи;
  •  червоне намисто;
  •  червону хустку.

Весільні вишиті плаття можуть бути прикрашені всілякими орнаментами. Проте варто пам’ятати, що рослинна тематика для дівчат, а геометричні малюнки для чоловіків. Останнім часом ця тенденція вважається неактуальною, тому деякі рослинні мотиви зустрічаються і в чоловічих сорочках.

Універсальним рішенням є весільні плаття вишиванки та чоловічі сорочки, на яких зображено восьмикутну зірку, ромби. Одним із головних символів є ромб, усередині якого знаходиться чотири ромби – це символ благополуччя, достатку.

Обрати та купити стильні сучасні вишиті сукні на весілля допоможе компанія HISTROV, де запропоновано широкий асортимент на будь-який смак. Різноманітність орнаментів, відтінків дозволяє кожній нареченій виглядати неперевершено, враховуючи особливості українських традицій, якими наповнена вишиванка весільна (сукня для нареченої).