STATUS STYLE

Маскуємо плями та дірки на дитячому одязі

Наші діти — активні, й ні хвилини не хочуть сидіти на місці. Ігри з друзями, катання на велосипеді, лазіння по деревах — щоденних занять годі й перелічити! Тож зовсім не дивно, що в такому шаленому ритмі “страждає” одяг: новенькі штанці вже порвані на колінах, а светрик — рясніє плямами від трави, шоколаду та морозива. Батькам, звісно, така ситуація не дуже подобається. Але сваритися на малюків чи, тим паче викидати новісінькі речі з незначними пошкодженнями у смітник — точно погана ідея. Ми підготували декілька корисних лайфхаків, які допоможуть повернути одяг до життя!

Що робити із плямами?

Плями, які найскладніше виводяться з одягу — від трави, кулькової ручки, фломастерів. Щадна та безпечна хімія їх просто “не бере”. Тож доведеться маскувати: за допомогою термонаклейок, текстильних нашивок або латок контрастного кольору. Вдало обравши такі елементи, ви зможете не лише приховати плями та зберегти улюблений одяг дитини, а й зробити його більш стильним. Додайте особливу родзинку!

Що робити із пошкодженнями?

Найчастіше, пошкодження, дірки з'являються на колінах та ліктях. Перший спосіб їх замаскувати — це латки контрастного кольору на колінах та ліктях. Нашити латки можна з будь-якого матеріалу, або ж купити готові накладки в текстильних магазинах. Такі елементи також додатково захищатимуть вразливі ділянки одягу, перешкоджатимуть повторній появі пошкоджень.

Також ви можете вкоротити рукави або штанини — достатньо підрізати їх та підшити краї. Таким чином, зі штанів та легінсів отримуємо стильні шорти, а зі светра можна зробити жилет. Таку річ дитина зможе носити ще один сезон, як мінімум. Аналогічним чином можна вчинити з рукавами сорочки, яка ще підходить за розміром, а от рукави за довжиною — ні. Чудовий спосіб, чи не так?

Повертаємо дитячий одяг до життя: підсумки

Є безліч способів, які допоможуть зробити дитячий одяг таким же стильним, як і в перший день після покупки. Деякі з них — дуже прості. Інші ж потребують від вас трохи зусиль, але від цього не менш актуальні. Тому зовсім не варто засмучуватися, якщо дитина забруднила чи порвала нещодавно куплені речі. Малюки не можуть без активних ігор і точно ставляться до одягу менш дбайливо, ніж дорослі: це абсолютно нормально. Тому не сваріть дитину за пляму на штанах чи дірку на коліні. Краще використайте один із перелічених способів, щоб знову зробити одяг стильним та гарним. Бажаємо вам успіхів у цій справі!