STATUS STYLE

Де знайти кращі рецепти домашньої випічки?

Хоч би як намагалися кондитери та пекарі всього світу, магазинне печиво, пироги та інша випічка ніколи не замінить домашню. Тісто, замішане з любов'ю для рідних, завжди виграє у приготованого бездушною машиною. До того ж, тільки так можна отримати результат, який задовольнить усіх:

А чого вартий аромат, який наповнює весь будинок! Рецепти домашньої випічки передаються з покоління в покоління, і часто ніхто навіть не замислюється над її складом. Насправді у кожного інгредієнта є своя чітко визначена роль, а деякі з них навіть кілька! На сайті Podobaika https://podobaika.com/ розглядаються головні групи, без яких не вийде найпростіше печиво чи смачний пиріг.

Стабілізатори

Саме завдяки цим компонентам вироби тримають форму навіть після того, як ви дістали їх із форми. Вся справа в тому, що до їх складу входить багато білків. Головні з них - це борошно, яйця і крохмаль. Особливо важлива його роль дріжджової випічки. Чим краще тісто вимісили, тим довше його нитки, які допомагають виробу тримати форму навіть після того, як з нього вирвалися гази, утворені дріжджами. У рідкому середовищі гранули набухають, і випічка добре тримає форму. Крім того, крохмалі добре вбирають рідину, тому вироби з крохмалем не так швидко засихають. Протеїн, який міститься в яйцях, допомагає тримати форму не тільки бісквітам, а й безе, меренгам та суфле. Весь сенс у піні, яка виходить при збиванні білків.

Жири

Саме завдяки цим компонентам ми отримуємо ніжну м'яку випічку. Це кулінарні жири – вершкове та рослинне масло, а також смалець, сало та спеціальні шортенінги. Від того, як ви вводите жир у тісто, залежить текстура майбутньої випічки. Якщо втираєте його в сухі компоненти, виходить пісочний розсипчастий виріб, закочує в тісто - листкове, збиваєте з цукром до кремової текстури, а потім вводите в суху суміш - пористий бісквіт.

Підсоложувачі

Як і нагадує назва, ці компоненти призначені для того, щоб надавати випічці солодкого смаку. Це цукор та цукрова пудра, цукровий, кукурудзяний та кленовий сироп, патока та мед. Крім привнесення солодкого смаку ці продукти виконують функцію стабілізаторів. Цукровий сироп робить стійкою текстуру меренг, крім того, підсолоджувачі добре утримують вологу у виробах, запобігаючи швидкому черствінню, тому ложечку цукру часто додають і в несолодку випічку.

Розпушувачі

Основна функція цих компонентів - створити структуру виробів пористої внаслідок хімічної чи теплової реакції. Їх поділяють на три групи:

  1. Хімічні.
  2. Органічні.
  3. Фізичні.

Основна функція цих компонентів - створити структуру виробів пористої внаслідок хімічної чи теплової реакції. Їх поділяють на три групи: хімічні, органічні та фізичні. Більш докладну інформацію можно знайти на сайті https://podobaika.com/ Подобайка.

Смакові добавки

Це все ті інгредієнти, які наголошують на смаку випічки або покращують його. Насамперед, це різні спеції — ваніль, кориця, кардамон, мускатний горіх та інші. Сюди ж можна віднести шоколадну крихту, горіхи та фруктові пюре. Спеції зазвичай ніяк не впливають на текстуру тіста. А ось інші наповнювачі можуть її трохи міняти: наприклад, пюре розріджує, а какао навпаки згущує.