Для багатьох TWS-навушники стали порятунком, коли на вулиці та інших людяних місцях потрібно було носити захисну маску. Саме тоді стало зрозуміло, що остання не сумісна з дротовими пристроями, адже спричиняла дискомфорт. І JBL Wave 200 TWS — це ті навушники, які здатні стати гарною та зручною альтернативою. Чи так це насправді, зараз з’ясуємо.

Якісна комплектація та знайомий дизайн

У коробці все стандартно: окрім навушників у зарядному кейсі, JBL поклала фірмовий помаранчевий Type-C кабель, інструкцію та 2 пари змінних амбушур. Останні настільки якісні, що про сторонні насадки навіть не хочеться думати.

За форм-фактором JBL Wave 200 TWS мають багато від Apple Airpods Pro, тож із дизайном у них усе добре. Те саме можна сказати і про зарядний кейс. Він виконаний зі звичайного напівглянцевого пластику, у якому поєднані 2 відтінки сірого. Завдяки цьому бюджетність футляра не така помітна. Матовий пластик із глянцевими вставками також лежить в основі й самих навушників.

Компанія попрацювати й над ергономікою JBL Wave 200 TWS. Їх не можна назвати взірцем компактності, але вони добре закріплюються у вухах та не випадають. Кришка кейса не люфтить та надійно утримує навушники всередині. Загалом тут результат без сюрпризів на рівні більшості моделей із цієї цінової категорії.

Електроніка та керування

Зазвичай, коли справа стосується апаратної частини, виробники бюджетних TWS-навушників йдуть на компроміси. Однак з Wave 200 TWS таких компромісів, схоже, не так уже й багато. Вони швидко під’єднуються до смартфона та ПК, надійно тримають зв’язок.

Їхня сюджетність стає помітною в підтримуваних кодеках, а точніше, кодеку, адже він усього один — SBC. Тому прихильникам високоякісного звучання, яке можливо з aptX чи LDAC, краще звернути увагу на інші моделі. Автономність пристрою на середньому для бюджетних TWS-навушників рівні: до 5 годин від одного заряду та додаткові 15 годин із кейсом.

Сенсорна панель достатнього для зручного керування розміру. З командами тут усе стандартно: 1 дотик — відтворення/пауза треків та відповідь на дзвінки; 2 і 3 — наступний та попередній трек відповідно.

Звучання

Настав час перейти до найголовнішого, заради чого, власне, і купуються навушники — якості звуку. Загалом його можна назвати універсальним та приємним з V-подібною АЧХ. Звісно, ніхто не очікує від бюджетного пристрою звуку рівня Нi-Res, але навіть так він звучить доволі пристойно.

Низькі частоти Wave 200 TWS не розчарують прихильників бренду. Вони пом’якшені та рухомі, дістають задовільних для більшості глибин із нормальною швидкістю. Також баси чудово справляються зі створенням мелодійного фону, але їм усе ж бракує текстурності.

Середина звучить чисто та об’ємно. Головна їхня перевага — збалансоване звучання вокалу та інструментів. У середніх частотах також прослуховується достатньо інформації та емоційності з невеликим підкрасом у бік теплоти.

А от високі частоти нічим не дивують. Вони зовсім трохи акцентовані на ударних інструментах та інших високих звуках, з ледь помітним натяком на повітря. Добре, що вони не йдуть у крайнощі та не свистять чи сиплються. Однак загалом — це стандартне звучання для цієї цінової категорії TWS-навушників.

Що в підсумку

JBL Wave 200 TWS не можна назвати ще одними бюджетними бездротовими навушниками. Це збалансований пристрій, який має стильний дизайн, надійне з’єднання та універсальне звучання. У них зручно відповідати на дзвінки, а завдяки непоганій автономності навушники можна заряджати лише 1 раз на тиждень.