Якщо подумати про засоби індивідуального захисту, на думку можуть прийти в основному тільки маски та рукавички. Бахіли рідко розглядаються звичайними людьми як основні засоби індивідуального захисту, але якщо ви працюєте у сфері підвищеного ризику, потрібно знати їх цінність та правильно послуговуватись ними.

dTSNKG4BYG8-vGKj65ccFw1qbRkY81tnyE_-RiDyw4IYGVZTWQiWOQcyu7RsucadVYPWAEr5rYgkThdB9Ig2_5b0EHdAZH-hFiQWLUJPuuzbmQBbgvC7Z_lEu2_RHCxA1YqfHAsIaomE6Oi_jayxuKMtpzDg_R1J3sF3wiWKbK4O2IH_APuz6zorbUofuQ

Що таке бахіли?

Якщо просто, то - це шматок тканини або пластику, який можна одягнути на взуття, щоб захистити його від забруднення поверхні підлоги та навпаки. Бахіли мають безліч застосувань, у тому числі у медичних закладах. У цій статті розглянемо 3 причини з яких варто носити ці ЗІЗ.

Яку роль мають бахіли?

У медичних закладах, як і для працівників, так і для відвідувачів, є велика ймовірність зіткнутися з інфекційними захворюваннями, патогенами та частинками. Бахіли здатні певною мірою зменшити кількість таких бактерій. Як саме?

Захищають стерильне середовище

Взуття, яке носять на вулиці, не підходить для носіння у стерильних умовах, наприклад, таких як операційна. Носіння бахіл гарантує, що вуличне взуття не забруднить стерильні поверхні у приміщенні та зменшить ймовірність потрапляння забруднених мікроорганізмів у приміщення з підвищеними вимогами до стерильності..

Захищають взуття та економлять час

Завдяки водонепроникним одноразовим бахілам взуття не потрібно буде прати та чистити після кожної зміни. Постійна дезінфекція взуття без бахіл займає багато часу. Тому використовуючи бахіли можна заощадити дорогоцінний робочий час, який можна витратити, наприклад, на догляд за пацієнтами.

Захищають від поширення бактерій

Більшість біологічних рідин можуть містити бактерії та віруси, які становлять серйозну небезпеку для здоров'я інших пацієнтів та медичних працівників в установі. Надягши одноразові бахіли при збиранні певної області можна запобігти поширенню небезпечних рідин в іншу.

MpjQbFHjUxj955qXWhnNVH45Q7WW1dS3bIZB46HNQ2zhmpwd-UX7Z8rUa3MvhHSq-D0DuV16VPYd4NKWZO_KMPePwyF_8srDepsf7y79u8A0rsoXCNfgax2SRHH8EmGAwpi2nCcTi1CB1qXXiHmdGq-O7QRJUq8XVv5Ogw3XW_DlxKrcbuSztD9gPqb4EA

Де саме застосовуються медичні бахіли?

Коли справа доходить до медичних установ, існують різні сфери застосування медичних бахіл. Ось кілька прикладів:

  • Клініки
  • Лабораторії
  • Операційні
  • Кабінети рентгена та МРТ

Кожен із наведених вище варіантів використання зазвичай має якусь спільну кімнату. Це може бути зона очікування для сім'ї та друзів або загальна точка входу/виходу для працівників. Для таких приміщень також можуть знадобитися бахіли, щоб підтримувати в них чистоту. 

Де краще всього купувати якісні бахіли?

Придбати ЗІЗ високої якості  можна на спеціалізованих сайтах, наприклад в інтернет-магазині Чіла.