STATUS STYLE

Що таке просування сайту та як воно впливає на бізнес

В сучасному світі Інтернету та пошукових систем SEO-просування та оптимізація сайту актуальні як ніколи. Інтернет упевнено увійшов у наше життя, і обходитися без нього практично неможливо. Щодня тисячі людей вводять у пошуковий рядок запити, що їх цікавлять. Для того щоб вони отримали потрібну інформацію саме на вашому сайті, потрібно просування сайту в пошукових системах. Чим краще SEO-оптимізований сайт, тим більше у нього шансів увійти до ТОПу за певними запитами, отримувати потрібну аудиторію та розвиватися.

Пошукове просування сайту – це комплекс заходів, які робить власник ресурсу або SEO - спеціаліст для того, щоб залучити користувачів, має й іншу назву – розкрутка сайту. На даний момент просування сайту в Інтернеті можна сміливо назвати наукою зі своїми правилами та особливостями. Ще кілька років тому достовірну інформацію про неї можна було знайти вкрай мало. У наші дні випускаються цілі книги та посібники для тих, хто хоч якось пов'язаний з Інтернетом та зацікавлений у тому, щоб його сайт став одним із найбільш відвідуваних.

З якою метою використовується SEO-просування?

Як уже говорилося раніше, пошукове просування вкрай важливе для успіху того чи іншого сайту. З кожним роком кількість користувачів пошукових систем зростає. Одних цікавить інформація, інші хочуть придбати щось, а треті – продати. Кожній з цих категорій користувачів необхідно сформулювати свій запит пошуковій системі, після чого вони зможуть знайти у видачі цікавий їм сайт.

Нижче будуть перелічені функції, які здатні виконати SEO-просування:

Важливо відзначити, що, незважаючи на всі позитивні сторони пошукового просування сайтів, він має і суттєвий мінус – одним днем успіху до вашої сторінки в Інтернеті не прийде. На це знадобиться час, а як багато його буде потрібно, залежить від того, яке призначення має ваш сайт (інформаційний він або комерційний), від його тематики і від того, що він є на початковому етапі оптимізації. При грамотному підході до SEO просування сайту, витрати на цю діяльність зможуть окупитися в строк від декількох місяців до року, а далі пошукове просування зможе приносити чистий прибуток.