Кріп – найбільш поширена зелена овочева культура в нашій країні. Ця однолітня трав’яна рослина, як і саме насіння кропу, є дуже стійкою до різноманітного впливу навколишнього середовища. Невибаглива культура добре переносить як низьку, так і високу температуру. Насіння з нашого магазину не потребують додаткової обробки та вирощування розсади, що значно поліпшує процес культивації.

Чим відрізняється насіння?

Наша компанія пропонує широкий асортимент сортів кропу різного виду та терміну дозрівання, що дає змогу зробити процес вирощування безперервним. Уважно читайте інструкції та характеристики саме цього сорту насіння на упаковці. В них вказано де, коли і як вирощувати саме цей вид та яким він буде при дозріванні. Наприклад, сорти:
  • Ділл, Алігатор, Кущовий, Салют, Мамонт – кущові;
  • Грибовський, Супердукат, Татран, Лісногородський – високорослі;
  • Алігатор, Грибовський, Ділл Clause Садиба, Татран – скоростиглий;
  • Мамонт, Салют – пізньостиглий.
Зверніть увагу! Рослина однолітня, тобто щороку її треба пересіювати наново.

Чим корисний кріп?

Кріп широко використовується для приготування різноманітних кулінарних виробів, в медицині та парфумерній сфері. Його хімічний склад надзвичайно широкий: вітамінами В2, В6, РР, Р С, А, мінеральними солями, магній, кальцій, фосфор, залізо, що сприятливо впливає на роботу дихальних органів, шлунку, є заспокійливим засобом та поліпшує зір.

Як вирощувати?

Ця рослина невибаглива у вирощуванні, але для отримання щедрого врожаю слід дотримуватися деяких умов:
  1. Ділянка для посіву повинна бути добре освітлена та зволожена, можливе вирощування в теплиці.
  2. Не слід нехтувати добривами – органічними та мінеральними. Не слід використовувати гній чи перегній.
  3. Кріп не переносить кислих ґрунтів.
  4. Розсада не використовується, насіння одразу сіється у відкритий ґрунт. Для отримання раннього врожаю можна використати трохи пророщене насіння.
  5. Температура повітря повинна бути не менше +5 градусів.
  6. Сходи треба проріджувати, видаляючи зайві паростки – грядка не буде розростатися хаотично, а кріп буде більш густий.

Де купити?

Придбати якісне насіння кропу зі знижками можна в нашому інтернет-магазині Гуд Харвест. Товар швидко буде доставлено Укрпоштою чи Новою поштою. Також на сайті можна поставити запитання та отримати відповіді на будь-яке питання: про кожний сорт, вегетаційний період, термін зберігання та інші.