Австрія для багатьох є дуже бажаним місцем проживання. В Австрії:

  1. Якісна медицина.
  2. Недорога та престижна освіта.
  3. Чудова екологія.
  4. Насичене культурне життя.

Слід зазначити також, що вартість життя у Відні, відносто доходів автрійців, зовсім невисока. З цінами в столиці Австрії ви можете ознайомитися на сайті tripmydream — travel-медіа. Влада піклується про кожного мешканця. Все це робить рівень життя в країні одним із найвищих у світі у 2021-2022 роках.

Особливості життя в Австрії

Розташована в серці Європи, Австрія – це країна з:

  • багатою культурною спадщиною;
  • високим рівнем безпеки;
  • сприятливою екологією;
  • стабільною економікою.

Іноземці, у тому числі українці, не дарма обирають цю державу та переїжджають жити до Австрії. Клімат Австрія знаходиться у помірній зоні клімату. Погодні умови схожі на українські. На півночі та сході взимку температура опускається нижче, а у південній частині країни взимку трохи тепліше. У горах клімат зовсім інший. Він залежить від висоти над рівнем моря. Взимку температура рідко опускається нижче -10С0, а влітку може піднятися до +35С0.

Порівняння рівня життя у великих містах та регіоні

У великих містах більше можливостей. Але самі австрійці не завжди живуть та працюють в одному місті. Країна невелика, що дозволяє людям працювати у столиці, а жити у передмісті. З нижньої Австрії до верхньої можна доїхати поїздом приблизно за півтори години. Але дістатися так швидко можна не скрізь. Наприклад, з Лінца до Зальцбурга та Відня поїздка займе трохи більше години, а до Граца – більше двох. Зазвичай, місцеві не живуть від роботи так далеко. Прикладом може стати той самий Лінц і Вельс (10 хвилин на поїзді) або Відень та Санкт-Пельтен. Оренда в невеликих містечках дешевша. Іноді простіше купити проїзний, ніж шукати квартиру у столиці. У Вельсі живуть трохи менше 60 тисяч людей, але незважаючи на це немає проблеми з магазинами, школами та дитячими садками. Є й зовсім маленькі міста, як Раттенберг із 400 жителями, де за покупками доведеться їхати до сусіднього населеного пункту. У великих містах: Відні, Зальцбурзі, Інсбруку, Граці, Штайрі – більше можливостей для іноземців. Там можна знайти хорошу роботу, відкрити малий бізнес, вивчати місцеву мову. Особливої ​​різниці у цінах у великих та маленьких містах немає, про що ві можете дізнатися на сайті tripmydream. Виняток – нерухомість. Але українські біженці з районів бойових дій можуть розраховувати на досить сприятливі пропозиції по оренді або купівлі житла.