Невід’ємний атрибут повсякденного життя людини – постільна білизна. Вона напряму впливає на якість сну, тобто і на здоров’я. Атласна, шовковиста, постільна білизна на резинці, з бязі, трикотажу, сатину, євро – вона створює ті комфортні умови вночі, які здатні полегшити, а то й виправити повсякденні негаразди.

Для чого потрібна постільна білизна на резинці?

Дуже часто вранці можна помітити, що від неспокійного сну простирадло скуйовджене десь у ногах, а то й на полу. Тканина зім’ялася, потребує прасування та прання. При частій процедурі постіль швидко зношується. Матрац також покривається брудом. Така ситуація негайно потребує виправлення. Для цього і придумано виробником комплекти білизни з резинкою. Їх виготовляють як для дорослих, так і для дітей. Таке простирадло може бути:

  • з резинкою в кутах;
  • з резинкою по всій площі;
  • з резинкою по боковій довжині.

В будь-якому разі еластична резинка допомогає закріпити простирадло на матраці, краще прилягати до нього, не збиватися в складки та комки.

Плюси та мінуси білизни на резинці

Така сучасна новинка має багато переваг над звичайною постільною білозною:

  • надійно фіксує простирадло на матраці, підвищуючи комфорт сну;
  • скорочує час на прибирання ліжка зранку (не треба розпрямляти простирадло);
  • добре захищає ліжко від бруду, засалювання та підвищує його зносостійкість;
  • не потребує прасування, добре натягнуте на матраці простирадло розпрямляється самостійно.

Мінусів не так багато. Простирадло складно підібрати під нестандартний матрац (хоча їх випускають навіть для ліжка-кола чи овальної форми), деякі матраци взагалі не розраховані на такі «пристрої», а також його незручно прасувати й складувати при необхідності. Прасувати взагалі краще натягнутим на самому матраці.

Як вірно вибрати постільну білизну на резинці?

В наш час кількість видів білизни на резинці виросла, що значно спрощує вибір. Якщо в параметрах каталогу або опису товару не вказано розміри й висоту матраца, то їх треба запросити у виробника та продавця окремо. Треба знати, що в описі часто вказується не розмір самого простирадла, а всього спального місця. Є й універсальні вироби, що підійдуть для будь-якого ліжка.

Також треба враховувати особливості матеріалу. Трикотаж розтягується й може створювати деякі складки, на махрових простирадлах літом буде жарко, а для малят краще купувати ті, що добре поглинають вологу.