Для переїзду на нове місце проживання рекомендується розглянути Канаду. За даними ООН, цей континент визнаний одним із найкращих для життя. Це твердження визначається такими показниками: чисте довкілля, якісна система охорони здоров'я, доступна освіта, високий рівень життя та інші. Конституцією Канади офіційно закріплені державні мови: англійська та французька. Наскільки важливою є роль французької мови для мешканців континенту, як вона використовується – докладніше про це далі.

Одними з перших поселенців біля континенту стали саме французи. Слово "канада", тобто "поселення" вжив у 1534 р. французький мореплавець Жак Картьє. Спочатку Франція контролювала більшу частину континенту. Після поразки французів територія відійшла до Великобританії. Пізніше південну частину (Луїзіану) Наполеон змушений був продати США.

Пізніше англійці депортували населення Акадії до Квебеку, де тривалий час демонстративно обмежувалися їхні права. У другій половині XX століття Новою Конституцією континенту було надано офіційний статус Français, нарівні з англійською. Більше того, у провінції Квебек вона єдина державна.

Герб континенту своєрідний: геральдичний лев і єдиноріг тримають два прапори. У лапах царя звірів знаходиться Junion Jack, який демонструє приналежність Канади до Британії. Єдиноріг тримає прапор, на якому намальовані три лілії, що є символом Français Канади.

Скільки у Канаді французів

Понад 7 мільйонів жителів французької національності мешкають на території континенту. Провінція Квебек найбільш щільно заселена, на ній розміщено понад 6 мільйонів жителів. Саме там спостерігається активний розвиток французької мови, культури. https://cotedazur.com.ua/ua/grupa_standart

Східна частина провінції Онтаріо заселена франкофонами у кількості близько 500 тисяч. Також чимала частина французів знаходиться у провінції Нью-Брансуєк.

Вимова канадської Français дещо відрізняється від стандартної французької. Також дещо змінені слова.

 

Використання Français на континенті

Важливість вивчення французької у Канаді є дуже великою. Наприклад, у Квебеку знання Français є обов'язковим не тільки для влаштування на роботу, але й для спілкування в побуті. Без знання мови там просто неможливо налагодити гідне життя. Діти франкоканадців у Квебеку відвідують лише французькі школи. Рекламні кампанії, вивіски, таблички виготовляються виключно французькою мовою. На решті території континенту вимоги до вивчення не такі суворі. Тим не менш, кожна англо-канадська школа обов'язково викладає French.

Знання французької в Канаді дозволяє розширити внутрішній кругозір. Носієві Français неважко буде влаштуватися на престижну роботу в іноземній компанії.