Якісний звук не тільки приносить багато задоволення, він може стати ключовим фактором для перемоги в шутерах. Ледь чутне шарудіння може видати ворога, а гул розповісти про розташування винищувача чи гвинтокрила. Тому професійні ігрові навушники будуть корисними для геймерів та просто поціновувачів чіткого звучання.

M3hbylj2lRHg0ZNf_5fXDRhE8pQgYsFwMPVIwRljG200fm6x11VbnlGTV4xnSJDfXJaESP0Na7Yvnfqq9F0wjfJ7881rABcCvPNWv-SKJuxWZZ9TSPtK_j3Tk1abuopSdPC0DwyixMaabXbZcL4xKV4

Головні фактори вибору

Геймери рекомендують вибирати тільки повнорозмірні моделі. Вони забезпечують чудову шумоізоляцію та чітку передачу звуку. Можна обійтись і накладними, але вони не охоплюють повністю вухо. Вакуумні більше підходять для прослуховування музики чи перегляду фільмів, хоча серед них теж зустрічаються якісні вироби.

Додатково при виборі враховують такі показники:

  1. Закриті моделі дають кращу шумоізоляцію, але у відкритих можна чути навколишнє середовище.
  2. Кабель краще брати в товстому тканинному чи металевому обплетенні, бажано зі зміцненими з’єднаннями.
  3. Мікрофон в більшості ігор обов’язковий, оскільки члени рейду спілкуються в голосовому чаті.
  4. Підʼєднання до USB-порту. Це означає наявність вбудованої звукової карти, яка обробляє звук, підвищує його чіткість та глибину. 
  5. Оптимальна потужність, визначена експертами, становить 100 дБ. Цей показник відповідає за гучність звуку.
  6. Опір показує рівень навантаження на вихідний пристрій при максимальному рівні звуку. Для смартфона достатньо 32 Ом, а для просунутого компʼютера варто вибирати не менше 150 Ом.
  7. Частотний діапазон повинен становити від 20 до 20 000 Герц. Це нормальний діапазон, який здатне сприймати людське вухо.

Навушники з передачею у вказаному діапазоні включають і наднизькі баси, і високочастотні звуки. Проте потрібно враховувати вартість виробу. Бюджетні моделі, хоч на них вказаний такий діапазон, дуже низькі чи високі звуки передають дуже тихо. Їм не вистачає потужності.

P6UNMZBopcgocA4ovjSgvek83g6PsWYZLJqxotgTn5A7d_hJBKhz34zPIxPf4W613U8-P2ZEx_D_PNLimr6z4_OY_HX-_YoOqkY1qhvfz-3RvdW2SFvIYjVCSyzCQukOzu9fWfgt0hhbh18wTn-IqCI

Поради від експертів

Мікрофон краще вибрати інтегрований, фіксований або витяжний. Найкращим визнаний розташований на гнучкому кабелі, який можна розмістити у зручному положенні. За необхідності його просто ховають у спеціальний роз’єм.

Рекомендовані виробниками безпровідні навушники підійдуть не кожному. Батарея в них тримає до 3-4 годин, в залежності від моделі, а ігрова сесія може затягнутись набагато довше. Якщо для гравця важлива свобода рухів, то краще вибрати комбінований варіант. В ньому можна підʼєднати провід, щоб забезпечити зарядку без відриву від процесу.

Варіант з трьома кабелями для підʼєднання оптимальний. Це mini-jack для навушників і мікрофона окремо, а також USB-з’єднання для додаткової обробки звуку. Проте варіанти з одним кабелем міні-джек дають можливість перемикатись на смартфони, ігрові консолі, планшети.