Мотоблок – техніка, яка застосовується для виконання різних завдань у саду та на городі. Особливість агрегату – можливість встановлення навісного устаткування для розширення функціональності. Так його можна застосовувати для посадки та збирання врожаю, розорювання землі, перевезення вантажів та ін.

Навіть якісний агрегат при активному використанні рано чи пізно виходить з ладу. Щоб продовжити термін служби обладнання, потрібно своєчасно проводити профілактичні огляди, замінювати зношені запчастини для мотоблока.

Нижче ми розглянемо, що найчастіше ламається в агрегаті, як підібрати запчастини для мінітракторів та мотоблоків для відновлення та ремонту.

Що ламається в мотоблоці найчастіше

Максимальні навантаження у мотоблоці припадають на силовий агрегат. Під високими навантаженнями знаходиться ця ж запчастина в мінітракторі. Двигун вирізняється складними конструктивними особливостями. При цьому не всі поломки в запчастинах мотоблока вимагають звернення в сервісний центр.

Запчастини на мінітрактор та мотоблок в Україні

Якщо техніка несподівано затихла і відмовляється далі працювати, перед викликом фахівців перевірте:

  • стан фільтрів;
  • ступінь зносу шестерень;
  • цілісність валу.

Щоб продовжити термін служби силового агрегату після покупки, незалежно від встановленого двигуна (бензиновий або дизельний), потрібно провести обкатку. Так запчастина в міні-тракторі або мотоблоці підготується до експлуатації. Також не допускайте тривалої роботи мотоблока на холостих оборотах.

Існує ще кілька запчастин мотоблока, які часто виходять із ладу:

  • ходова частина;
  • система постачання палива;
  • коробка перемикання передач.

Своєчасне проходження технічного огляду дозволить виявити будь-які несправності на ранній стадії. Це значно знизить вартість підсумкового ремонту, оскільки запчастину міні-трактора/мотоблока можна буде відновити, а не міняти повністю. Якщо ви звернули увагу на ті чи інші проблеми в роботі агротехніки (зниження оборотів, підвищена витрата палива, сторонній шум), зверніться до сервісу або проведіть огляд самостійно.

На що звернути увагу при виборі запчастин для мотоблока

Ремонт будь-якого агрегату починається з вибору відповідних запчастин для мотоблока. Найзручніше замовляти їх через інтернет-магазин. Особливо якщо у використанні знаходиться кілька різних видів спецтехніки. Наприклад, у магазині https://tata-agro-moto.com можна придбати запчастини для мінітракторів, підібрати розхідники для мотоблока, купити інші елементи.

На що звернути увагу при виборі запчастин для мотоблока

Перед вибором відповідних деталей з каталогу продавця, з'ясуйте наступне:

  • серійний номер;
  • модель;
  • бренд.

Цих даних буде достатньо, щоб вибрані запчастини для мінітрактора точно підійшли. Додатково також враховується тип двигуна, що використовується (бензин або дизель), характер виявленої несправності. Бажано вибирати оригінали деталей. Ціна на них вища. Але на тлі цього користувач може розраховувати на повну сумісність та триваліший термін служби.

Вибирайте лише перевірених дистриб'юторів. Перед покупкою запчастин для мінітракторів та мотоблоків бажано оглянути деталі на наявність пошкоджень. Також важлива наявність оригінальної упаковки від виробника. Плюсом стане, якщо продавець пропонує доставку товарів Україною. Не доведеться думати про правильне транспортування запчастин.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).