Підводка для очей дозволяє створювати як ніжні повсякденні стрілки, так і більш виразні для яскравого вечірнього макіяжу. Цей продукт популярний у професійних візажистів та звичайних жінок, які прагнуть підкреслити красу погляду. Різноманіття варіантів у магазинах може створити складнощі у виборі найбільш вдалого варіанту. Але, якщо звертати увагу на ключові особливості підводки, то можна обрати продукт буквально за декілька хвилин.

На що потрібно звертати увагу при виборі підводки?

Від того, який засіб ви оберете, залежить не тільки сам макіяж, але й комфорт використання самого продукту. Якщо ви раніше ніколи не малювали стрілок, оберіть м’який механічний олівець або фломастер. Вони дозволяють провести чітку лінію – навіть, якщо ви раніше ніколи не робили стрілки. А досвідчені цінителі стрілок можуть придбати рідку підводку. Використовувати підводки потрібно завжди якісні і перевірені, великий вибір таких підводок можете знайти на сайті biodea.ua.

Також звертайте увагу на такі характеристики продукту:

  1. Колір. Для повсякденного макіяжу підходить коричнева чи світло-сіра підводка, а для вечірнього – чорна: глянцева або матова. Різнокольорові підводки обирайте для святкових або оригінальних образів: для фестивалів, зйомок, вечірок. Блискучі підводки, зазвичай, мають прозору основу, тому їх потрібно наносити поверх тіней.
  2. Стійкість. Краще обирати стійку підводку – такими зазвичай бувають рідкі матові продукти або олівці. Особливо на цей пункт варто звертати увагу тим, хто має жирну шкіру чи шукає засіб, який витримає літню спеку. А водостійка підводка не зникне із повік навіть в дощ або сніг.
  3. Форма продукту. Підводкою із м’яким пензликом можна малювати як тонкі лінії, так і більш виразні. Сухі підводки краще підходять для створення легких матових стрілок, які можна розтушовувати. Фломастер ідеальний для новачків, адже дозволяє малювати чіткі лінії.

Також звертайте увагу й на те, де саме купуєте косметику. Зважаючи на те, що підводка знаходиться безпосередньо в зоні очей, то обирати треба виключно сертифіковану продукцію. Саме таку можна найти на сайті Biodea.

Секрети макіяжу із підводкою: як правильно нею користуватися?

Уміле використання підводки дозволяє створити яскравий вечірній образ і не менш привабливий повсякденний. Також це ідеальний продукт для експериментів із макіяжем: можна створювати справжні шедеври для фотосесій чи вечірок. Але потрібно знати базові правила створення стрілок:

  1. Володаркам великих виразних очей підходять стрілки будь-якої форми. Їх можна комбінувати із тінями або малювати окремо.
  2. Круглий розріз очей можна «подовжити», намалювавши виразну широку стрілку із тонким кінчиком, який потрібно вивести за зовнішній куточок ока.
  3. Маленькі очі можна візуально збільшити, якщо використовувати світлі підводки та уникати товстих ліній. Також краще не підкреслювати нижню повіку.
  4. Якщо очі у вас близько посаджені, малюйте стрілку, починаючи із середини повіки. А ось далеко посаджені очі вимагають яскравої стрілки по всій довжині повіки.
  5. Щоб підкреслити нижні повіки, придбайте контурний олівець – тоді стрілка буде природною та не матиме вульгарного вигляду.
  6. Якщо ви хочете яскраві глянцеві стрілки, купіть підводку-фломастер або рідку. Для матового фінішу використовуйте олівець або гелевий варіант.

При перших спробах намалювати стрілку, зробіть щось на зразок ескізу звичайним контурним олівцем. Помилки можна буде швидко виправити за допомогою міцелярної води. А ідеально намальовані олівцем стрілки потім можна буде зробити більш яскравими за допомогою фломастера чи рідкого продукту.