Люди часто помиляються. Особливо при веденні звітності, яка змінюється під законодавчі акти. Не кожен підприємець має штатного бухгалтера, не кожен відслідковує зміни в сплаті податків, чи різноманітних податкових формах. Часто помилки трапляються й не через недбалість підприємця, а через незалежні від нього обставини. Проте податкова за порядком виписує штраф чи накладує пеню. Податковий адвокат допоможе розібратися з подібними ситуаціями. Якісно та швидко організує захист та надасть кваліфіковані консультації.

Кому потрібен податковий адвокат?

Враховуючи зміни законавства, його мінливість, некомпетентність перевіряючих органів, правову необізнаність бізнесу, а іноді й дійсно агресивні нападки на підприємців, податкові адвокати дуже часто потрібні:

  • юридичним особам, у яких купа бізнес-процесів, великий штат співробітників, за якими дуже важко встановити ефективний контроль, через, що й виикає деяка недбалість, помилки;
  • фізичним особам-підприємцям – при веденні бухгалтерського обліку самостійно, з віддаленим бухгалтером, через що також виникає купа помилок (необізнаність, неналежне, несвоєчасне ведення документації);
  • фізичним особам-громадянам – у випадках неналежного декларування та сплати податків з особливих категорій правочинів. Через необізнаність у законодавстві дуже часто виникають неприємні ситуації.

Що може податковий адвокат?

Податковий адвокат – це кваліфікований, досвідчний, вузьконаправленний спеціаліст у сфері податкового права та законодавства. Він допоможу в простих і складних ситуаціях: оскаржити неправомірні, спірні рішення податкових служб, проконсультує по всім спірним та неясним моментам податкового права, допоможе скласти вірно документацію та інші юридичні документи, захистить від явно злочинних та рейдерських вчинків, допоможе повернути ПДВ, відшкодувати ПДВ, податок на прибуток, ПДФО, надасть кваліфікований захист у судових справах з податкових та інших господарських питань, проведе аудит можливих дій перед вчиненням того чи іншого платежу, ризиків податкових перевірок, складе та проконтролює запити до податкових органів, оскаржить неправомірні відмови реєстрації податкових та інше.

Податковий адвокат – це заощадження нервів та грошей, адже судові справи з державними службами можуть тривати роками, а у підприємців не завжди вистачає часу та знань щоб якісно та вчасно себе захистити.