Традиційна українська вишиванка — найвідоміший на сьогодні символ України, що популярний у всьому світі. Вишита оригінальними візерунками сорочка настільки затребувана, що носити її стали не лише у свята, а й у звичайному житті.

Якщо ви не бажаєте відставати від модних тенденцій, але у вашому гардеробі досі немає такого вбрання як вишиванка, купити її варто якнайшвидше. Зробити це досить просто, адже подібну продукцію пропонує безліч виробників — вибрати можна як дешеві моделі, так і вишиванки преміум-класу. Останні мають вишуканий та стильний вигляд: для їх виготовлення використовуються лише натуральні матеріали, а якість та складність вишивки оцінюється досить високо.

Стильна чоловіча вишиванка: особливості візерунків та їхні значення

Українська вишиванка — це не просто гарний одяг у національному стилі. Крім зовнішньої привабливості вона несе у собі глибокий зміст, а кожен елемент візерунка має своє значення.

З давніх-давен для кожного члена сім'ї – чоловіка, сина, батька чи брата – виготовлявся такий оберіг, як чоловіча вишиванка. Купити такий виріб було неможливо: жінки своїми руками створювали для членів сім'ї унікальні обережні сорочки. Лише наречені могли вишивати таку сорочку сторонній людині — своєму нареченому. Сорочка, вишита охоронними символами, «кодувалася» побажаннями здоров'я, багатства, удачі, щастя та іншими значеннями. Ось лише деякі з них:

  • гілочки та дубове листя символізують розвиток та чоловічу енергію, мужність та непохитність духу;
  • ромб з хрестом по центру — добробут та родючість;
  • ромб з точкою всередині означає продовження роду, достаток та вінчальний символ;
  • маки захищають від життєвих негараздів, символізують пам'ять роду;
  • ромби з променями — це знаки сонця, тобто початок нового життя;
  • роги-решітки демонструють силу й міцність, безперервний розвиток та прагнення йти вперед.

Своє значення є й в інших символів, тому орнамент, вишитий на сорочці, може багато розповісти про власника вишиванки.

Обережний одяг на новий лад

У сучасному житті українців вишиванка трохи втратила своє сакральне значення, але, як і раніше, залишається символом патріотизму, міцності духу та національним надбанням. Якщо вам подобається вишиванка (машинна вишивка), купити її можна просто так, вибравши з усього різноманіття ту, що сподобалася більше.

64d7808910a9f.webp

Вартість таких виробів зазвичай залежить від кількох моментів:

  • типу та якості тканини;
  • складності візерунка та кількості стібків у вишивці;
  • якості ниток;
  • об'ємності візерунка.

Чим більша площа виробу вкрита вишивкою та чим складніше сам орнамент, тим дорожче коштує чоловіча вишиванка. Ще нещодавно більша частина українських вишиванок виготовлялася з білоруського льону, проте сьогодні «географія» тканини трохи змінилася та на перше місце вийшли тканини виробництва Туреччини, Італії та Бельгії.

Якість та зовнішній вигляд самої вишивки залежить від типу ниток, використаних у роботі:

  • тонкі віскозні нитки роблять візерунок гладким та блискучим;
  • орнамент, вишитий бавовняною ниткою, виглядає більш опуклим;
  • матова нитка щільно заповнює малюнок, не дозволяючи тканині просвічуватись крізь вишитий візерунок.

64d78065081f2.webp

Стильна чоловіча вишиванка з льону — найкращий подарунок до будь-якого свята. Виробники пропонують неймовірний вибір моделей різних розмірів та кольорів: від традиційно білих до трендових чорних, синіх, бежевих та інших відтінків. Вибрати стильну та сучасну чоловічу вишиванку для себе або як подарунок можна в компанії «ДивоКвітка»: https://dyvo-kvitka.com.ua/vyshyvanki/cholovichi-vyshyvanki/. Дизайнери бренду переосмислюють старовинні візерунки, створюючи стильні та сучасні орнаменти, наповнені глибоким символізмом, але в сучасному виконанні. Вивчіть асортимент стильних чоловічих вишиванок на сайті компанії та переконайтеся в цьому самостійно!