Виставка “THE LIGHT OF THE REVIVAL. Stained Glass Design for Restituted Synagogues of Ukraine by Eugeny Kotlyar” присвячується розробці проєктів та створенню вітражів для українських синагог з 1995 по 2005 роки, в ті часи, коли відбудовувалася незалежна Україна, повертаючи знищені попередньою владою та забуті духовні і художні традиції.

Євген Котляр був запрошений з цією виставкою до Університету Фордем у Нью-Йорку. Експозиція розташована у приміщенні the Walsh Family Library at Fordham University.

Презентація виставки відбудеться у неділю, 10 вересня, о 14:00 (2pm) за Нью-Йорком / 21:00 за Києвом (EEST).

Професор Котляр виступатиме онлайн з Києва й говоритиме про той час активного відродження духовного життя в незалежній Україні, повернення до своїх традицій, у тому числі й художніх, а також про проєкти, задуми та втілення вітражів для українських синагог.

Виставка присвячується світлій пам’яті професора Олександра Федоровича ПРОНІНА (1934–2002), засновника та першого завідувача кафедри монументального живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв (тоді – кафедри монументально-декоративного розпису Харківського художньо-промислового інституту) та фундатора школи художнього вітражу в Східній Україні.

Щиро запрошуємо приєднатися до цієї події онлайн. Для цього потрібно заповнити реєстраційну форму, а у графі Fordham Affiliation (please choose all that apply) вибрати Friend.
https://securelb.imodules.com/s/1362/18/interior.aspx?sid=1362&gid=1&pgid=12137&cid=22283

Саму виставку можна подивитися безпосередньо в Університеті Фордем. Вона триватиме протягом 3 місяців, з 10 вересня до 10 грудня. Незабаром буде доступний каталог виставки.

Каталог вже доступний на сайті Університету за посиланням:
https://research.library.fordham.edu/jewish_facultypubs/4/