Глина – екологічно чистий матеріал, подарований нам природою і наповнений енергією землі. Глина жива і пластична. Тому важливо відчувати її не тільки руками, а й душею. Про це добре знали наші предки. Саме тому в Україні з давніх-давен розвивалося гончарство. Цей вид декоративно-ужиткового мистецтва є яскравим прикладом того, як багатовіковий досвід народу продовжує бути затребуваним, задаючи нові стандарти цінностей у повсякденному житті та даруючи естетичну насолоду в процесі його використання.

Оскільки українська кухня багата на всесвітньо відомі смаколики, а приготування смачних та корисних страв завжди було традицією українців, посуд, яким користувалися у побуті українські господині, створювався вручну і оздоблювався оберегами та символами. 

Глиняний посуд ручної роботи завжди виглядає дуже автентично. Він стає справжньою окрасою будь-якої трапези, дозволяючи доторкнутися до багатовікового досвіду наших предків. В уяві одразу зринає глечик парного молока, горнятко українського борщу та смачні вареники на полив’яній тарілці.

Глина – це не лише живий матеріал, з яким цікаво працювати. Відкривши для себе чудодійну силу глиняного посуду, ви відчуєте, як він відображає ваш душевний стан і об’єднує вас з природою. Народившись багато тисяч років тому, глина увібрала в себе величезну кількість природної енергії, якою вона щедро ділиться з тими, хто до неї торкається. Крім того, глина має здатність поглинати негативну енергію і трансформувати її, таким чином запобігаючи багатьом хворобам.

Якщо потримати глиняну чашку між долонями, можна відчути, як вона нагрівається від тепла ваших рук, і ви відчуваєте себе спокійніше. Це відбувається тому, що глина забирає увесь негатив і водночас наповнює вас енергією сонця, води, вітру та космосу, накопиченою тисячоліттями. Глиняний посуд взаємодіє подібним чином з будь-яким продуктом, який взаємодіє з ним. Їжа, покладена в глиняний посуд, очищується і наповнюється цілющою силою глини.

Якщо енергетичний потенціал глини може викликати сумніви, то її природні цілющі властивості є незаперечними. Глина зберігає вітаміни у стравах, забезпечує збереження потрібної температури охолоджених чи гарячих напоїв, надає напоям чи гарячим стравам, поданим у глиняному посуді, неповторного аромату та смаку.

Сучасне керамічне мистецтво в Україні демонструє широкий спектр експериментів з матеріалами, фактурами, різними підходами до процесів формування, декорування та випалу для створення унікальних ефектів на поверхні виробу. Для гончарної майстерні Artglina виготовлення кераміки – це не лише мистецтво, а насамперед тонка ручна робота. Органічний матеріал набуває дивовижного перетворення завдяки дизайну, який робить кожен виріб унікальним за формою, кольором та деталями.

Будь-який керамічний виріб ручної роботи з будь-якої колекції “Каміння”, “Вікінги” чи “Природа” подарує вам незабутні емоції. Затамувавши подих, ви отримаєте справжню насолоду від тепла глини, гармонії дизайну та природної краси, вишуканого стилю кожної миски, тарілки, чайника чи блюдця. 

Чашка ручної роботи Вегвізир з колекції “Вікінги” заслуговує на особливу увагу, адже в ній відображена історія мужнього скандинавського народу, ідеї, натхнення та прекрасні техніки майстра. Чашка має унікальне гравіювання з однойменною назвою – Вегвізир. Згідно з багатьма легендами, цей символ майже завжди малювали на кораблях вікінгів, щоб забезпечити їхнє майбутнє повернення додому. Привабливі кольори та символічний візерунок чаші ручної роботи Вегвізір роблять її ідеальною для дизайну інтер’єру та функціональних цілей.