Можливо ви раніше бачили рекламу, або чули про чарівний апарат, що допоможе накачати м’язи і найчастіше мова йшла про абдомінальну групу м’язів, тобто про прес. Сьогодні ми розповімо про нього та пояснимо чому він працює.

В першу чергу необхідно зрозуміти, що самостійно цей апарат може надати лише незначні бенефіції своєму користувачеві, тобто без вправ та дієти (як завжди) результату найвищого класу не досягти, але мати певні короткочасні та незначні позитивні ефекти можна.

Цей апарат називається міостимулятор і він дуже давно використовується в медицині для досягнення різних цілей, починаючи від естетики (косметологічної медицини та дерматології) та закінчуючи реабілітацією та знеболенням.

Метод, що використовується приладом – це електрична стимуляція, і вона може поділятись та 3 основні типи – ЕСМ (електрична стимуляція м’язів), Ч(К)СН (черезшкірна (крізьшкірна) стимуляція нервів) та мікроструми.

Основна методика його виглядає таким чином – струм стимулює або напряму, або через нерви м’язи до скорочення, і залежно від певних налаштувань досягається необхідний ефект. Наприклад, низькі частоти (1-10 Гц), у поєднанні з довготривалим імпульсом, мають очищаючий і розслаблюючий ефект завдяки індивідуальним скороченням, завдяки чому одночасно покращується кровообіг у оброблених м’язах і підтримується видалення кінцевих продуктів метаболізму (лімфодренаж). Навпаки, за допомогою швидкої послідовності скорочень (фібриляції) середні частоти (20-50 Гц) можуть створити високий рівень навантаження на м’яз, таким чином сприяючи розвитку м’язової структурі.

Навіщо він потрібен цей міостимулятор?

Він, як і багато сучасних гаджетів здатен допомогти досягати найбільшої ефективності в тому, чим ми займаємось.

Найчастіше міостимулятори використовують у спорті. В таких апаратах є декілька видів стимуляції, що позначаються як програми, які мають певні технічні налаштування. Ці програми можуть підходити для різних частин тіла та для різних цілей. Наприклад, якщо користувач активно займається спортом, то для досягнення максимального ефекту можна використовувати міостимулятор під час тренування та після заняття у режимі розслаблення.

Крім того, міостимулятори використовують для бодішейпінгу, тобто для покращення загальної форми тіла та тонусу шкіри. При постійному та правильному використання можна досягнути результатів, які найчастіше самостійно дуже важко даються, але у комбінації з приладом та регулярними тренуваннями – результати будуть на найвищому рівні. Ефективність міостимуляції у спорті доведена клінічно науково-дослідницькими групами з усього світу – США, Великобританії, Бельгії, Франції, Німеччини та інш.

Що стосується естетики, тобто косметологічної сторони, то в даному випадку використовується метод мікрострумів, що знайомий багатьом жінкам та присутній і в інших косметичних приладах. Стверджується, що завдяки ньому досягається багато ефектів, деякі з котрих не були підтвердженні клінічно, наприклад, стимуляція виділення колагену, омолодження шкіри та зникнення зморшок, хоча ці ефекти і спостерігались, хоч і не системно.

Мікрострум дійсно сприяє таким процесам як:

  • Покращення кровообігу;
  • Стимуляція лімфодренажу;
  • Покращення засвоєння косметичних препаратів та кремів.

Як результат, шкіра обличчя (і не тільки) виглядає молодшою та покращеною. Звісно, що стійкого та постійного ефекту не досягти жодним косметичним приладом, але короткочасні ефекти мають свій вплив на загальну естетику зовнішнього вигляду.

Слід також знати, що електрична стимуляція та мікроструми, мають клінічне та дослідницьке підтвердження таких ефектів, як:

  • Сприяння загоєнню ран та пошкоджень шкіри (в тому числі і акне);
  • Зменшення набряків;
  • Підсилення циркуляції рідин;
  • Покращення функцій мязів.

Тому використання міостимулятор здатне сприяти покращенню зовнішнього вигляду та ефекту від фізичних вправ, дієт та косметичних препаратів.

Є різні прилади такого типу для домашнього використання, які комбінують різні методики та технічні параметри. Вони повністю безпечні для використання, якщо уважно дотримуватись інструкції та протипоказань, але все ж таки краще детально ознайомитись з ними, та з тими видами досліджень та результатів, що вони мають. Зробити це можливо на багатьох сайтах, наприклад, на такому.