Взуттєвий ринок пропонує безліч видів спеціалізованого взуття, у тому числі так зване військове і тактичне взуття, що є більш-менш точною копією взуття, що використовується в армії та різних видах силових структур. На сторінці https://militarka.com.ua/ua/obuv/voennie-krossovki-kedy.html сайту інтернет-магазину та торгової марки одягу і спорядження Воєнторг Militarka™ можна обрати, у тому числі:

  • взуття з високою халявою з натуральної шкіри;
  • взуття з протиковзкою підошвою, доповненою глибоким протектором.

Верхня частина спеціального взуття

Характерною рисою всього військового взуття є разюча монолітність конструкції верху. У переважній більшості випадків це черевики, верхня частина яких досягає рівня вище гомілковостопного суглоба, що сприяє його жорсткості та мінімізує ризик розтягнень зв'язок при ходьбі по важко прохідній місцевості. Звичайно, у продажу можна знайти і низькі військові черевики, які добре підходять для теплої пори року і є хорошим вибором для менш вимогливого трекінгу, але класичним прикладом такого взуття є високі черевики, що сягають значно вище щиколотки.

На довговічність цього типу взуття впливає не лише конкретна конструкція верху, а й матеріал, з якого він виготовлений. Найчастіше саме натуральну шкіру можна просочити, тим самим підвищивши її довговічність та надавши потрібних властивостей. Після просочення шкіра менш вбирає вологу та її легше чистити.

Міцна підошва з глибоким захистом

Найбільш типовим видом військового взуття є високі шкіряні черевики на масивній підошві, доповненій глибоким протектором. Використання такого типу підошви, з одного боку, допомагає забезпечити краще зчеплення зі слизькими поверхнями, наприклад, брудом або снігом, а з іншого боку захищає підошви ніг від нерівностей місцевості. Звичайно, військові черевики з низьким вирізом, а також тактичні кросівки м так, зазвичай оснащені тоншою підошвою з дрібнішим протектором, але вони все одно непогано ізолюють від нерівностей і забезпечують надійне зчеплення на слизькій та мокрій поверхні.

Міцність та високий рівень комфорту, що забезпечуються різними видами військового взуття, означають, що його одержувачами стають:

  1. Державні силові структури.
  2. Воєнізовані організації.
  3. Розвідники.
  4. Любителі трекінгу та виживання.

Таке взуття – добрий вибір для кожного любителя піших прогулянок на свіжому повітрі, незалежно від погоди за вікном.