Пілінг - одна з найпростіших і водночас надзвичайно ефективних косметичних процедур. Він передбачає відлущування відмерлих клітин епідермісу, завдяки чому шкіра стає чистою, гладкою і в цілому красивішою. Тому пілінги для обличчя і для тіла багато хто називає «секретом молодості», оскільки він видаляє старий, пошкоджений епідерміс і стимулює утворення нових, здоровіших клітин шкіри.

Види пілінгів

Існує п'ять видів пілінгу шкіри. Кожен із них має різний ефект та інтенсивність впливу.

  1. Механічний пілінг - найпопулярніший і найчастіше використовується, особливо в домашньому догляді. Також називається "скраб". Він передбачає шліфування верхніх шарів епідермісу за допомогою спеціальних частинок, що відлущують – це можуть бути всілякі морські солі, мелені кавові зерна, спіруліна та інші.
  2. Набагато щадним варіантом для шкіри є ензимний пілінг, в якому замість частинок містяться спеціальні ферменти природного походження, наприклад, отримані з різних видів фруктів. Набагато частіше ми зустрічаємо косметику з ферментами тропічних фруктів, таких як манго, ківі, папайя чи ананас. Однак не обов'язково шукати їх у тропіках, наша українська малина також містить фермент, здатний відлущувати епідерміс.
  3. Однак якщо ми хочемо досягти ефективного та тривалого ефекту, нам слід піти в салон краси на хімічний пілінг. Для цього використовуються кислоти. Тип та інтенсивність застосування кислоти слід підбирати індивідуально відповідно до потреб клієнта. Хімічний пілінг повинен проводити спеціаліст, який зможе гарантувати повну безпеку процедури та відмінний результат.
  4. Два інші, значно менш відомі види пілінгу - це пілінг-гоммаж, популярний насамперед в Азії, і трав'яний пілінг, який при неправильному проведенні може сильно дратувати шкіру і тому може проводитися тільки в салонах краси.

Чому варто систематично проводити пілінги тіла та обличчя?

Пілінг – чудовий спосіб оновити та відновити епідерміс. Руйнування зовнішнього шару шкіри спричиняють такі зовнішні чинники, як:

  • забруднене повітря;
  • сильний вітер;
  • мороз чи сонце.

Пошкоджений епідерміс стає сірим, сухим, позбавленим життєвої сили та блиску. Ось чому важливо регулярно використовувати пілінги, що сприяють регенерації шкіри, особливо після складних зимових і літніх періодів.

Крім комплексної регенерації, пілінг – відмінний спосіб ретельно очистити шкіру, яка потім легше та ефективніше засвоює необхідні їй поживні речовини. Таким чином, пілінг є чудовою основою для подальших процедур, що покращують зовнішній вигляд та стан шкіри.