Хороший ром чудово підходить як для вживання в чистому вигляді, так і приготування смачних коктейлів. Для створення найкращого алкоголю використовуються виключно натуральні інгредієнти. Результат досягається завдяки налагодженим процесам виготовлення, а також відмові від хімічних домішок, що посилюють смак або змінюють колір. Єдиної технології не існує. Міцні напої значно різняться між собою, але тим цікавіше куштувати продукцію різних брендів, порівнюючи та оцінюючи її. Image

Види рому за сортами

Під час вибору алкоголю необхідно визначитися з ключовими параметрами. Одним з основних вважається сорт напою з урахуванням його кольору. Від цієї характеристики безпосередньо залежать смакові якості. Відтінок готового продукту відображає особливості змішування інгредієнтів. Багато брендів створюють лінійки з напоями всіх наявних сортів згідно з цією класифікацією, наприклад ром Гавана Клаб, а інші включають один-два, як Kraken Black Spiced. Алкоголь за кольором ділиться на три категорії:

  1. Білий або прозорий. Витримується в бочках не більше 6 місяців. Йому не властиві яскраво виражений смак і аромат.
  2. Золотий або бурштиновий. Напій вирізняють середня щільність і темно-жовтий колір, який виходить завдяки природній карамелізації цукру. Такий ром витримують 3–5 років, іноді доповнюючи фруктовою есенцією та прянощами.
  3. Темний або чорний. Міцний напій із насиченим смаком патоки або карамелі. Для його виготовлення використовують випалені зсередини бочки, а витримують від 4 до 20 та більше років.

Розуміючи особливості спиртного різних сортів, можна швидко визначитися з бажаним варіантом. Великий асортимент представлений у Maudau, де можна замовити продукцію будь-якого сорту за оптимальною ціною. Починати знайомство з цим оригінальним алкоголем краще з напоїв середнього класу.

Популярні марки рому: ласощі для справжніх гурманів

Напій різних сортів некоректно порівнювати між собою, а ось продукцію брендів, яка належить до однієї категорії, цілком можливо. Справжнім гурманам обов'язково варто спробувати алкоголь всесвітньо відомих брендів:

  1. Plantation. Барбадоський ром вважається одним з найякісніших. Це світлий напій з ледь вловимими фруктово-квітковими ароматами.
  2. Havana Club. Світлий і легкий кубинський напій з чистим смаком. Ідеальний для приготування смачних коктейлів.
  3. Brugal. Легкий білий або більш витриманий золотий домініканський варіант приваблює насиченим оригінальним смаком. Чудовий як у чистому вигляді, так і в складі коктейлів.
  4. Captain Morgan. Англійський напій виходить завдяки змішуванню рому кількох видів. Це робить його смак і аромат яскравим та неповторним.

Вибираючи той чи інший продукт, важливо розібратися, з чим його подавати, як правильно вживати. Це допоможе добре відчути кожну нотку оригінального смаку.

Зловживання алкоголем шкодить вашому здоров'ю