Японська культура вже багато років зачаровує світ. Як приклад можна навести вірші хайку — короткі, нерифмовані, трирядкові п'єси, що дуже часто описують внутрішні переживання автора або відсилають до елементів природи, які творять також творці з інших куточків світу, не лише Японії, а й японської кухні — насамперед. суші та рамен. Японська манга українською також дуже популярна.

Манга: що це?

Якщо, пояснюючи, що таке манга, ви скажете, що це не більше, ніж японський комікс, ви не вловите всієї суті цього виду творів. Манга дійсно є коміксом, в якому історія, розказана творцем, представлена в дуже вишуканих образах, намальованих в характерному, унікальному стилі, але її коріння сягає набагато глибше. Цей тип коміксів походить від традиційних японських гравюр на дереві.

Варто додати, що японська манга часто є основою аніме, тобто анімаційної версії історії, розказаної у коміксі. У 1990-х і на початку 2000-х років популярність мультфільмів цього типу в Україні зросла, а деякі з них набули культового статусу в нашій країні.

Читання японських коміксів – справжнє задоволення всім любителів дивовижних малюнків. У персонажів манги зазвичай:

  • маленьке трикутне обличчя з чітко вираженим підборіддям;
  • великі очі;
  • невеликий ніс і рот;
  • незвичайні зачіски і кольори волосся.
У цьому жанрі гостра і дуже чітка манера промальовування окремих сцен, а персонажі коміксів зазвичай мають досить багату міміку.

Чому варто читати мангу-комікси?

Японська манга користується величезною популярністю у рідній країні, а й у всьому світі, зокрема в Україні. Надзвичайно популярні такі аніме, як:

  1. Перли дракона.
  2. Сейлор Мун.
  3. Єдиний фінал лиходіїв – смерть. Том 1.
Читання манги – це шанс познайомитись із дивовижними малюнками та цікавими історіями, опрацьованими до найдрібніших деталей. Варто відзначити, що існує кілька різновидів цього типу коміксів, тому незалежно від ваших уподобань ви зможете вибрати назву, яка максимально відповідає вашим очікуванням.

Основні види манги

Теми, які торкнулися манга-коміксів, дуже різноманітні. На видавничому ринку у вашому розпорядженні як манга з елементами фентезі, що широко розуміються, в якій творці з нуля створюють новий, захоплюючий для читача світ, так і комікси, засновані переважно на еротичній тематиці. Отже, які основні типи манги? До цієї групи входять, серед іншого:

  1. Джос. Цей тип манги може стати хітом, особливо серед жінок – як молодих людей, і підлітків. Зазвичай теми коміксів обертаються навколо проблем, любовної тематики та повсякденних пригод головного героя, який, як і читачі, для яких створюється манга, зазвичай перебуває на порозі дорослого життя або вже переступив його та бореться з типовими для нього труднощами. цього віку.
  2. Сідь. Манга в Японії, яка обов'язково сподобається всім любителям захоплюючих історій любові. Найчастіше в ході історії кохання на шляху двох людей виникають перешкоди, які повинен подолати головний герой, що є джерелом різноманітних пригод.
  3. Хентай. Це дуже специфічний тип манги, що характеризується сміливою еротичною тематикою. На практиці складається враження, що автор веде історію, концентруючись на її основному сюжеті та додатково вплітаючи досить сміливі сцени з еротичним підтекстом.
  4. Еччі. Як і у випадку з хентаєм, комікси-етті теж містять еротичний підтекст, але він легший, менш помітний і не є таким важливим елементом сюжету.

Звичайно, це лише деякі види манги, які можна знайти у реченні сучасних творців. Вибір набагато більший. Проте можна побачити, що розподіл манги деякі види манги багато в чому залежить від віку потенційних читачів. Поділ також провадиться за тематикою коміксів. Якщо вам цікаво, який комікс може стати хітом у вашому випадку, спробуйте визначити основні тенденції ваших власних інтересів.