Багато людей у спеку страждають від відсутності апетиту, надаючи перевагу своїй улюбленій їжі, а не чомусь легкому, прохолодному та бадьорому. Складати раціон у спекотні дні рекомендується з літніх легких продуктів, які містять багато корисних речовин і не навантажують травну систему. Ми підготували для вас відповідну добірку.

Скористайтеся послугою «доставка продуктів» онлайн-магазину FOZZY, щоб не втомлюватись в чергах і мати все необхідне для літнього раціону. 

Холодні супи

Літній холодний суп — це не обов'язково окрошка, хоча навіть вона представлена безліччю різних рецептів. Як альтернативу можна приготувати корисний борщ або холодник, італійський томатний суп гаспачо, овочеві або грибні супи-пюре. 

Морозиво

Оскільки морозиво містить багато цукру, його не можна назвати однозначно корисним, проте в літню спеку без нього не обійтися. Альтернативою можуть стати заморожені соки або натуральне морозиво, яке виготовляється без цукру. Варто зазначити, що цей продукт не тільки чудово охолоджує організм, а й загартовує мигдалини. Ще одним вдалим варіантом стане фруктовий салат із додаванням морозива. 

Кефір

Корисний продукт, який особливо добре пасує влітку. Він нормалізує роботу травної системи, сприяє схудненню і навіть створює профілактику фотостарінню. Ви можете пити кефір із додаванням ягід, шматочків свіжих фруктів, меду, кориці.

Натуральні напої

Альтернативою покупних лимонадів можуть стати натуральні напої, приготовані самостійно з апельсинів, лайма, персика, м'яти. Крім того, чудово втамовує спрагу холодний узвар, морс із ягід і навіть простий компот із сезонних садових фруктів. Найголовніше під час приготування — обмежитися помірною кількістю цукру.

Ягоди

Китайська медицина рекомендує для охолодження організму їсти більше ягід, особливо лісових. До найкорисніших відносять чорниці, жимолость, ожину, суниці, малину. Для поліпшення кровотоку і регенерації клітин рекомендується полуниця, а також малина і чорниця.

Кабачок

Кабачки відомі своєю низькою калорійністю (на 100 г продукту всього 11-12 калорій), високим вмістом води й клітковини, а також вітамінів А і С, фолієвої кислоти, марганцю, калію. Цей овоч корисний усім, але особливо людям, які влітку схильні до набряків.

Кавун

Ця гігантська ягода складається з води на 93%, що визначає її тонізувальні та освіжні властивості. Важливі переваги кавуна — це низька калорійність і високий вміст фосфору, калію, магнію, вітамінів А і С. Однак споживати кавун потрібно в помірних кількостях, особливо, якщо ви схильні до здуття живота.

М'ята

Додавши листочки м'яти до будь-якої страви чи напою, ви забезпечите приємний освіжний та охолоджувальний ефект. М'ятний аромат забезпечується вторинним спиртом ментолом, який також стимулює смакові рецептори. Крім того, ментол має антисептичні та анестезійні властивості.