Існує такий процес, як реставрація ванн, який є чудовою альтернативою монтажу нової. Завдяки прогресу, що рухається в області відновлення сантехніки, емалювання ванн може проводитися в домашніх умовах. Емалювати можна трьома способами:

  • за допомогою пензля;
  • розпилювачем;
  • звернутися до професіоналів.

Якщо ви вирішили зробити все самостійно, тоді все потрібно виконати згідно з інструкцією. Якщо ж вас цікавить професійна реставрація ванн Тернопіль пропонує таку послугу замовити за посиланням у спеціалістів компанії, яка працює з 2007 року.

Реставрація ванни

Перед емалюванням внутрішні стінки ванни очищають і знежирюють розчинником або ацетоном. Готова до фарбування поверхня повинна мати суху і гладку структуру. Розчин готується з емалі і затверджувача. Перший раз фарба наноситься тонким шаром - використовується як грунтовка. Після остаточного висихання наноситься другий рівномірний шар. Ванною можна користуватися лише через 5-7 днів, хоча емаль буде сухою через 48 годин після фарбування. Після такого ремонту ні в якому разі не можна користуватися миючими засобами для очищення поверхні! Можна використовувати засоби для миття посуду або пральні порошки, нанесені на м'яку губку.

Крім емалювання, реставрація ванн здійснюється новим методом - встановлюється акриловий вкладиш у ванну

Така технологія, яку ще називають «Ванною у ванні», на Заході стала дуже популярна. І відновлення ванн відбувається набагато швидше - встановлюється в середньому протягом 1-2 годин, а користуватися ванною можна вже через 8 годин. Вся робота по установці розділяється на три етапи:

  • на першому етапі готується ванна: видаляється стара обшивка, поверхня очищається так само, як і для емалювання;
  • на другому - готується акрилова вставка: підрізають краю, отвори для зливу води, наноситься спеціальна піна і герметик, в місцях з'єднання країв;
  • на третьому етапі - заливається ванна теплою водою, зливається і перевіряється герметичність обв'язки. Після зняття плівки, вона готова до експлуатування.

Таким чином можна добре зекономити, не замінюючу стару ванну на нову.